BEV LEE HARLING – BAREFOOT IN YOUR KITCHEN

Met de Britse zangeres, songschrijfster en multi-instrumentaliste Bev Lee Harling kunnen we lekker relaxed en genietend terug in de tijd gaan. Met haar debuutplaat “Barefoot In Your Kitchen” komen we in een retrosfeertje terecht waarin een mix van het frêle gezang van iemand als Norah Jones door deze jongedame gecombineerd wordt met de stoutmoedige, wat kitscherige stijl à la Amy Winehouse en klassieke big band- en jazzmuziek uit de jaren ‘50 tot een uniek eigen geluid.

In 2006 liet Bev Lee Harling voor het eerst van zich horen toen ze de zes songs tellende ep “Impossible Human” lanceerde. Daarop stonden songs die Argentijnse tango met dansbare latinmuziek en traditioneel klinkende folkliedjes vermengden. Met de dertien tracks op haar eerste volwaardige studioplaat zet zij nu deze ingeslagen weg onverstoord verder.

De eerste single uit dit album is het aanstekelijke liedje “Post”, maar ook het poppy openingstrack “Buy Me”, de bossa nova-dansmelodie in “Private Life Of A Puppet”, het catchy en grappige “Devil’s Got Your Tail”, de frivole titeltrack van dit album en de enkel onder begeleiding van een ukelele gebrachte, verrassende coverversie van “Every Little Thing She Does Is Magic” van ‘The Police’ kunnen onvoorwaardelijk op onze goedkeuring en appreciatie rekenen. Een intrigerend debuut!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rough Trade

Info: Music Shock

video