BUFORD POPE – MATCHING NUMBERS

Singer-songwriter ‘Buford Pope’ zal de grapjes en de verwijzingen naar de paus in zijn naam intussen wel beu zijn, maar deze als Mikael Liljeborg in 1971 geboren Zweed hoeft zich daar echt geen zorgen over te maken want na de release van zijn album “Matching Numbers” zal men het vooral over zijn muziek en zangkwaliteiten hebben als men het over ‘Buford Pope’ heeft.

Zijn muzikale interesse ging al op jonge leeftijd uit naar de grote Amerikaanse singer-songwriters zoals daar zijn Bruce Springsteen, Bob Dylan, Tom Petty en Jackson Browne. Zij dienden dan ook als belangrijkste inspiratiebron voor de liedjes die hij zelf begon te componeren toen hij qua leeftijd al een eind in de dertig was.

Met drie full-cd’s op zijn palmares komt er nu dus een vierde album op de markt onder de titel “Matching Numbers”. Daarop staan dertien eigen composities die er voor zorgen dat ‘Buford Pope’ nu ook op de internationale radiostations op draaibeurten mag gaan rekenen. Niet dat alle songs van deze bijna even hees als Rod Stewart zingende Zweedse troubadour even sterk zijn, maar dat is eigenlijk voor de meeste albums het geval.

Bij het betere werk op “Matching Numbers” rekenen wij alvast openingstrack “Brothers Of Mine”, het ritmische nummer “Somebody Like You”, de ballad “Yours And Mine”, de single “Faces Don’t Smile” (zie video) en het melodieus zachte “The Long Way Back Home” waarop de knappe harmony vocals van Anna Liljeborg opvallen.

Een pluim ook voor de erg knappe orkestratie rond deze songs en de variatie tussen de nummers, een belangrijke reden waarom wij nooit naar de ‘skip’-knop op onze cd-speler moesten grijpen, hoewel er in het midden van dit album wel een klein kwaliteitsdipje valt waar te nemen.

(valsam)
“Buford Pope is a Swedish Rod Stewart ‘voice-a-like’ who delivers an excellent new record with ‘Matching Numbers’, his 4th release in his singer-songwriter career. This recording is nicely orchestrated and the songs are strong, so lots of reasons to play Buford Pope on international radio stations.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Unchained Records

Info: Hemifran

video