MIKAEL PERSSON – MAN WITH HOUND (EP)

We zijn de naam van de Zweedse zanger, gitarist en songschrijver Mikael Persson in het recente verleden al een paar keer tegen gekomen, onder meer met een nummer op de uitstekende ‘Music From Home’-verzamelplaten die onze Zweedse vriend en promotor Peter Holmstedt van Hemifran in de voorbije jaren heeft uitgebracht.

Mikael Persson speelde gedurende vele jaren mee in lokale Zweedse rockgroepjes tot hij besloot om het in 2007 eens solo te proberen en als Micke Persson een eerste full-cd uit te brengen onder de titel “Moving With Mrs. Carter”. Intussen is hij de kaap van 50 jaar gepasseerd, maar muziek maken blijft tot nader order zijn belangrijkste interessepunt.

Wellicht in afwachting van een volgende full-cd kregen we nu een vier songs tellend ep-tje van Mikael Persson toegestuurd dat als titel “Man With Hound” heeft gekregen, waarschijnlijk omdat het eerste nummer op dit schijfje “Man With Hound By His Cottage” heet. Daarna mogen we nog genieten van het zeer mooie en positief geïnspireerde “What A Wonderful World” dat hij rustig en met een heel warm stemgeluid presenteert.

Track nummer drie is “Some 50 Roads” en volgens ons het minste liedje van de vier songs op deze ep. Maar daartegenover staat dat de afsluiter “Sweetest Smile” wel meteen weet te overtuigen en de melodie haast geruisloos tussen je oren weet te kruipen om er niet gemakkelijk te verdwijnen.

Als tussendoortje kunnen we best leven met “Man With Hound”, maar we zijn zeker zo benieuwd naar wat deze Mikael Persson voor ons in petto heeft gehouden op zijn volgende volwaardige plaat. Als we die in onze postbus krijgen, dan mag u zeker op een recensie voor deze Rootstime-pagina’s rekenen.

(valsam)
“We can well appreciate this 4 songs containing ep ‘Man With Hound’ from the Swedish singer-songwriter Mikael Persson. But honestly, we are even more curious to hear what great songs he still has in the pocket for his next full cd for which we hope that we don’t need to wait too long anymore.”
– www.rootstime.be

Artiest info
   
 

Label: Paraply Records

Info: Hemifran