MARCI GELLER – OPEN BOOK

Tot eind 2011 maakte Marci Geller samen met Susan DeVita en Cathy Kreger deel uit van een akoestisch zingend trio dat onder de naam ‘Lucky 13’ een tijdlang furore wist te maken in het folkcircuit van New York. Samen met haar echtgenoot Gian DiMauro bouwde ze vorig jaar in de kelder van haar eigen huis een heuse opnamestudio en met hem als producer werd er naarstig gewerkt aan een eerste soloplaat die nu onder de titel “Open Book” wordt uitgebracht.

Marci Geller beschikt over een kristalhelder stemgeluid dat ze volledig ten dienste stelt aan de twaalf zelf gecomponeerde songs die ze op “Open Book” heeft gebundeld. Voor een aantal tracks deed ze ook een beroep op een mannelijke gastvocalist. Zo zingt de New Yorkse zanger James Maddock mee op de openingstrack “Day Without The Kids” en op “Awakened Mind”, John Tabacco op “Thank You”en folkzanger Vance Gilbert op “No Weather Down”.

Bovendien speelt de bekende Parijse cellist Jean-Philippe Martignoni mee op het door Marci Geller volledig in het Frans gezongen nummer “Promets-Moi”. Van de alleen gebrachte songs onthouden wij vooral “Another Breakdown”, het hoopvolle “Little Light” en haar beklijvende eerbetoon aan de in maart 2011 overleden singer-songwriter Jack Hardy in “Jack Sang On”.

De nummers op deze plaat zijn rustige folksongs in troubadourstijl en kunnen als easy-listening worden bestempeld. De filmische verhalen in de songteksten verdienen dan ook een aandachtige luisterbeurt en houden af en toe een rake boodschap in of weten de emoties van de luisteraar te bespelen. Het volledig door fans gesponsorde album “Open Book” is een fijn, rustig en positief geïnspireerde plaat die we maar al te graag nog ens door de speakers willen laten weergalmen.

(valsam)
“New York’s singer-songwriter Marci Geller’s first solo effort ‘Open Book’ is a nice, relaxing and positively inspired record with self penned songs that tell stories from life, contain some straightforward messages and know how to touch the emotional strings of the listener. In Short: a great pleasure to listen to!”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Sonic Underground

Info: Hemifran