MELISSA GREENER – TRANSISTOR CORAZÓN

Met het door Brad Jones in Nashville, Tennessee opgenomen en geproduceerde album “Transistor Corazón” heeft de zangeres en songschrijfster Melissa Greener uit Austin, Texas een uitstekende derde soloplaat uitgebracht. Zij debuteerde in 2005 met het album “Fall From The Sky” en kwam pas vijf jaar later in 2010 met een opvolger voor die eersteling met de cd “Dwelling”.

Daarentegen had ze voor “Transistor Corazón” maar twee jaar nodig om met elf nieuwe songs op de proppen te komen. Daarbij zijn dan wel enkele covers van o.a. “If I Fell” van ‘The Beatles’ en van “That’s What Makes You Strong” uit het repertoire van singer-songwriter Jesse Winchester.

Andere eigen composities vloeiden dan weer voort uit een samenwerking met andere componisten, zoals de albumtiteltrack die ze samen met David Rodriguez (vader van Carrie) schreef. Met zangeres Betty Soo werkte ze samen voor “Jackson” (zie video), Parisch Browne componeerde mee aan “Always”, Jacob Svendsen deed zijn deel van het werk voor het nummer “Why” en voor slotsong “Inisheer” kreeg ze compositorische hulp van Kyra Shaughnessy.

Als avontuurlijke wereldreiziger deed Melissa Greener ruime ervaringen op die ze nu als basis voor haar songs kan gebruiken. Momenteel is haar reizen beperkt tot de vele optredens die ze op diverse festivals gaat verzorgen. En dat zal wellicht in de nabije toekomst niet gaan afnemen want “Transistor Corazón” zal voor nog meer werk gaan zorgen.

Met Brad Jones heeft ze voor een bekende producer gekozen die zijn sporen eerder al verdiende via samenwerkingen met o.a. ‘Over The Rhine’ en Josh Rouse. De eigenhandig geschreven liedjes getuigen trouwens ook van voldoende kracht en talent. Enkele songs krijgen zelfs onze voorkeur op de eerder vermelde coversongs. Zo genieten wij graag van de openingstrack “Everybody Wants Some” en van de twee sterke ballads “With The Weather” en “Ghost In The Van”.

Maar erg knap blijft ook de titeltrack “Transistor Corazón” waarin Melissa Greener in de richting van Tex-Mex gaat en ‘Calexico’-achtig mariachi-trompetgeschal voor de gepaste sfeerbepaling zorgen. Met dit album toont deze dame aan dat ze nog steeds blijft groeien als zangeres, maar evenzo als songschrijfster en entertainer. Zij is dan ook een artieste van wie we vanaf nu de carrièreontwikkeling met gezonde belangstelling zullen blijven opvolgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Anima Records

video