STEVE SCOTT COUNTRY – THOSE TEARS I’VE CRIED

Steve Scott is een Amerikaanse countryzanger uit Detroit, Michigan die zo verstandig is geweest om eerst een universitair diploma in ‘Amerikaanse Geschiedenis’ binnen te rijven vooraleer zich te gaan toeleggen op het uitwerken van een carrière als zanger van countryliedjes en daardoor het minder zekere leven als muzikant te gaan leiden.

Als kind had hij kennis gemaakt met de countrymuziek via de platen van genre-iconen als Loretta Lynn, Johnny Cash, Willie Nelson, Merle Haggard en Hank Williams die zijn moeder thuis tot in den treure bleef draaien. Het heeft zijn keuze voor deze muziekstijl absoluut beïnvloed en bepaald.

Met zijn formatie ‘Steve Scott Country’ heeft hij nu een nieuwe plaat op de markt gebracht onder de titel “Those Tears I’ve Cried” waarop elf eigen composities te beluisteren zijn. Het album is de opvolger van zijn in 2012 als soloartiest succesvol uitgebrachte plaat “Shinin’ Like You Do”.

Binnen het countrygenre legt Steve Scott zich vooral toe op countryrocksongs met wat steviger gitaarwerk dan we gewoonlijk in countryballads te horen krijgen. Dat begint al meteen in de eerste song “I Think About It” en wordt nadien gewoon verdergezet in “Lorra” en “Thoughts On Fire”.

Een aantal van de tracks op deze plaat mikken dankzij hun radiovriendelijkheid resoluut naar de countryhitlijsten. De beste kandidaten hiervoor zijn de als ballad gebrachte titeltrack “Those Tears I’ve Cried” en het melodieus rockende “Hide & Seek”. Daarnaast houden we hier heel veel van het in harmony vocals met Gia Warner gebrachte, erg catchy en meezingbare “Tequilarama” met David Mosher op fiddle en Paul Finkbeiner prachtig op trompet. Maar we werden even sterk overtuigd door de rustige, eenvoudige en met mooi door John Lang gespeeld pedal steel-werk doorspekte countryballad “Halo”.

Afgesloten wordt er met een typische Amerikaans patriottisch nummer “Have You Ever Known A Soldier?” (zie video) waarin een oprecht dankwoordje wordt gebracht aan alle jonge Amerikaanse soldaten die terug naar huis keren, kerngezond of getekend door de strijd die ze gestreden hebben aan het front. De opbrengsten uit de verkoop van deze single gaan dan ook naar het goede doel, zijnde de organisatie ‘Wish For Our Heroes’ die families van gekwetste soldaten en veteranen financieel willen steunen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
STEVE SCOTT COUNTRY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video