JENAI HUFF – GRACE AND ELBOW GREASE (EP)

De Californische zangeres en songschrijfster Jenai Huff werkte vele jaren in de achtergrond mee aan de muzikale carrière van een reeks artiesten vooraleer ze in 2012 besloot om naar New York te verhuizen en van daaruit zelf op de voorgrond te komen met haar schitterende debuutplaat “Transitions”. Het succes van die plaat met alleen maar door andere componisten gescheven songs motiveerde haar sterk om zich zelf intensiever te gaan toeleggen op het componeren van eigen nieuwe nummers.

Uit het resultaat van die noeste arbeid selecteerde ze nu zes tracks die verzameld werden op het net verschenen ep-tje “Grace and Elbow Grease” dat naast de heerlijke titeltrack nog vijf andere getuigen van zeer knap singer-songwriterwerk laten horen. Zonder enige stemverheffing brengt Jenai Huff muzikale pareltjes in songs als “Make This Be” en het ingetogen maar majestueuze “Come Home”.

Het nummer “Living My Dream” vormt de brug naar de liedje “Just Like Me”, een intimistische en melodieuze song die u op bijgevoegde video kunt beluisteren. Daarna zijn we met het zesde liedje “Splintered Light” al aan het einde van deze miniplaat aanbeland.

Voor de opnamen van deze zes tracks werd Jenai Huff in de studio bijgestaan door o.a. Kevin Barry op akoestische en elektrische gitaren en op lap steel en door Ben Wisch op piano en keyboards. Deze laatste nam na haar eerste soloplaat nu ook de productie van deze ep voor zijn rekening. Vocale bijstand bij enkele liedjes werd verleend door zangeres Shawn Thies uit Santa Barbara en de bij ons sinds vele jaren gekende New Yorkse singer-songwriter Eugene Ruffolo.

We hopen dat deze ep maar een tussendoortje is voor Jenai Huff en dat ze ons volgend jaar met een nieuwe volwaardige plaat aangenaam zal komen verrassen. Haar zangkwaliteiten en ook haar mooi gecomponeerde liedjes doen iedere rechtgeaarde muziekliefhebber naar meer van dit moois verlangen.

(valsam)
“Jenai Huff discovered her talents as a singer with the release of her debut album ‘Transitions’ in 2012. With the six tracks on her ep ‘Grace And Elbow Grease’, she now also discovered her abilities to compose heartfelt and intimistic songs, of which we hope to hear many more on a future full cd.”
– www.rootstime.be


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video