DOJO CUTS feat. ROXIE RAY – TAKE FROM ME

‘Dojo Cuts’ is een Australische soul- en funkmuziek spelende formatie uit Sydney die met het album “Take From Me” een tweede studioplaat heeft opgenomen na hun debuutalbum “Dojo Cuts feat. Roxie Ray” uit 2009. Op deze nieuwe cd wordt smaakvol teruggeblikt op de roots van de soulsound met her en der subtiele toevoegingen van hedendaagse funkmuziek.

Zij schrijven hun eigen nummers maar selecteerden ook twee traditionals uit de rijke soulgeschiedenis om op deze nieuwe plaat van een eigentijdse coverversie te voorzien. Dat zijn de songs “What Do I Have To Do (To Prove My Love To You)”, een nummer dat James Brown schreef voor zijn protégé Marva Whitney, en het overbekende “I’d Rather Go Blind” dat in 1967 voor het eerst werd opgenomen door Etta James, maar nadien nog ontelbare keren werd gecoverd door o.a. ‘Chicken Shack’, Rod Stewart, B.B. King en recent nog door Beyoncé Knowles. ‘Dojo Cuts’ brengen een schitterende eigen interpretatie van deze klassieker en zangeres Roxie Ray levert hierbij een absolute topprestatie af.

Voor de zangpartijen op “Take From Me” deden de heren van ‘Dojo Cuts’ dus opnieuw een beroep op zangeres Roxie Ray (echte naam is Sasha Imrich), een jazz-, soul- en funksongs zingende dame uit Sydney die naast haar werk met deze band in de voorbije jaren ook nog een bloeiende solocarrière heeft opgebouwd. Haar warme stem draagt de songs die hier gebracht geworden, terwijl de achtkoppige band voor een zeer ruime orkestratie bij haar sterke vocale vertolkingen zorgt.

Op de bijgaande video kunt u ‘Dojo Cuts feat. Roxie Ray’ aan het werk zien in het liedje “Easy To Come Home” dat als eerste single uit deze cd gereleased wordt. Andere leuke nummers op dit album zijn het op reggaemuziek geïnspireerde “I Can Give”, het ritmisch opwindende latinonummer “Mamacita”, het jazzy “Lift Me Up” en “My Lovin’ Is All About You” en de heerlijk gezongen emotionele soulballad “In This Moment”. Dit is een zeer sterke plaat binnen zijn muziekgenre.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Records Kicks

video