KATY TOO – QUEST FOR HONEY

“Katy Too” is een song van Johnny Cash uit zijn cd ‘Greatest!’ uit 1959, de derde cd van hem die werd uitgebracht door Sun Records. Het is een nummer dat hij samen schreef met Jack Clement en dat amper 2 minuten duurt. Blijkbaar was het toch indrukwekkend genoeg om de Vlaamse singer-songwriter Leen De Haes - een grote fan van countrylegende Johnny Cash - te inspireren voor het vinden van een groepsnaam voor haar band.

Met ‘Katy Too’ slaagde zij er in om de interesse voor haar werk op te wekken bij de Leuvense singer-songwriter en producer Anton Walgrave, die samen met haar zijn opnamestudio introk om aan het debuutalbum “Quest For Honey” te werken. Zelf speelde Anton Walgrave op piano en gitaar, Leen de Haes zong haar zelf gecomponeerde nummers en ze speelde gitaar en Jelle Van den Bergh zorgde voor bas en Arnout Hellofs voor drumwerk.

Voorafgaand aan de release van deze cd werden er al diverse singeltjes uit dit album gelanceerd. Het begon met de intimistische pianoballad “You’re Leavin’ Now”, gevolgd door het aanstekelijke uptemponummer “O-ow!” en het uitstekende duet in “Lay Your Head Down”. Op bijgaande video kunt u zien hoe Leen de Haes dit nummer samen brengt met Myrthe Luyten, de zangeres van de groep ‘Astronaute’ en ook backing vocaliste bij Piet de Pessemier’s project ‘Mad About Mountains’.

Deze drie singles staan natuurlijk ook op “Quest For Honey”, maar daarnaast vinden we nog een aantal zeer lovenswaardige nummers terug op deze debuutplaat. Zoals de sterke popsong “One Blood” waarmee de aftrap wordt gegeven, “Down In Mexico” dat sober maar oerdegelijk wordt gezongen, het door blazers ingeleide liefdesliedje “Make Way” en het speelse “A Short Country Song”.

De sobere arrangementen en de subtiele productie door Anton Walgrave zijn de sterkhouders van deze plaat, naast de hoge kwaliteit van de gebrachte songs en de mooie zangstem van Leen de Haes aka ‘Katy Too’. “Quest For Honey” is een puik debuut waaraan hopelijk spoedig een geslaagd vervolg zal worden gebreid.

(valsam)

22 maart 2013: Cultureel Centrum - Zolderdames, Bree, BE
24 maart 2013: Gorinchem, NL
21 april 2013: Lo Pétillante, Broechem, BE


 

Artiest info
Website  
 

video