DAVID NEWBOULD – TENNESSEE

De uit het Canadese Toronto afkomstige singer-songwriter David Newbould trok samen met veertien andere muzikanten naar een opnamestudio in Nashville om er de cd “Tennessee” op te gaan nemen, de opvolger van het album “The Long Way Home” uit 2010, een plaat die we hier indertijd bij Rootstime van de quotering ‘veelbelovend’ hadden voorzien.

Na een eerdere verhuis naar Austin, Texas waar hij de lokale muzieksfeer wou gaan opsnuiven, besloot David Newbould in de lente van 2009 naar countryhoofdstad Nashville, Tennessee te trekken om van daaruit zijn muzikale carrière verder te ontwikkelen. De vorige cd “The Long Way Home” was een eerbetoon aan zijn verblijf in Texas en nu heeft hij zijn nieuwste plaat dus “Tennessee” getiteld.

Folk en Americana met countryinvloeden is het handelsmerk geworden van deze uitstekende zanger en liedjesschrijver die zijn songs met veel vuur en vol van oprechte emoties weet te brengen. Denk daarbij aan iemand als Ryan Adams of Damien Rice en u kunt zich een goed beeld vormen van de sound die deze artiest weet te produceren.

“Tennessee” is een nog betere plaat geworden dan het reeds sterk bejubelde “The Long Way Home”. David Newbould componeerde twaalf liedjes voor dit album en de eerlijkheid gebiedt ons u te informeren dat het vreselijk moeilijk is om een favoriete song uit deze twaalf parels te selecteren.

Maar als u toch een aantal aanraders zou willen noteren, dan tippen wij graag op “Don’t Give Me Your Heart”, “Live For Love” en “The Things We’ve Done” (helemaal Ryan Adams), naast de drie door countryzangeres Kalisa Ewing in close harmony meegezongen liedjes “Drifting Wayward”, “You’re With Me” en tearjerker “Down For Your Love”.

Op de video bij deze recensie zingt David Newbould het nummer “Lucinda” dat een beetje atypisch is voor de overige tracks op “Tennessee” en ook het uptempo gebrachte “It Can Always Be Worse” valt niet echt met de andere nummers op deze cd te vergelijken. De song “Don’t Give Up On Love” roept dan weer vergelijkingen op met het werk van Bruce Springsteen in zijn mooiste rockballads.

Deze cd is voortreffelijk gearrangeerd en georkestreerd door producer Ben Strano, die een extra pluim verdiend omdat hij er bij elke song in geslaagd is om de heerlijke, emoties loswekende stem van David Newbould - het allersterkste instrument op deze plaat - op de voorgrond van de voortreffelijk gebrachte instrumentatie te plaatsen. Dit album is een echte aanrader om te kopen en om daarna veelvuldig te beluisteren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Info: Michael J. Media

video