IZA – FOUNTAIN IN THE CITY

‘Iza’ is het alter-ego van de Belgische zangeres Annelies Tanghe uit Leuven die in 2010 debuteerde op de platenmarkt met haar album “Picture Of You”, waaruit de singles “Friendly Fire”, “Sunshine” en “Tell You In A Song” het tot op de nationale radiostations hebben gehaald. Tot dan was ze vooral actief geweest als backing vocaliste bij Anton Walgrave, ‘Aroma Di Amore’ en ‘Milow’.

Vorig jaar besloot Iza om samen met haar muzikale steun en toeverlaat Sam Janssens elke maand op één of andere plaats in Leuven live en akoestisch te gaan spelen, daar een video van op te nemen en die op ‘YouTube’ te plaatsen onder de naam “Silent Sessions”. Die 12 nummers werden onlangs met een volwaardige orkestratie in Anton Walgrave’s ‘Sugar Beat’-studio heropgenomen en vakkundig samengebracht op haar nieuwe cd “Fountain In The City” die wij hier voor u mogen recenseren.

De bezongen onderwerpen in haar liedjes gaan over de twijfels die ze heeft over de liefde en over het leven, maar ook over elementaire levensvraagstukken zoals onze jachtige maatschappij en over wat voor zin het heeft om nog nieuw leven op deze al overbevolkte en langzaam naar de verdoemenis afglijdende wereld te plaatsen.

De nu bijna 30-jarige Iza brengt deze liedjes in diverse stijlen: akoestisch in “In My Mind”, in titeltrack “Fountain In The City”, in “Let It Go” en in “My People” of als popliedjes in “Earth Is Moving” en “Snowy Mountaintops”, de eerste single uit de cd en te bekijken op bijgaande video. Wij zijn daarnaast ook wel te vinden voor de songs “The Original”, het op een monotoon ritme drijvende “Spoiled” en het soulvolle “Back To The Roots”.

Voor de studio-opname kreeg Iza, die zelf op gitaar en piano speelt, verdere instrumentale hulp van Sam Janssens (gitaren), Francois Verrue (bassist bij Axelle Red) en Arnout Hellofs (drummer bij ‘Hooverphonic’), terwijl Eva Tulkens voor de nodige vocale support zorgt en er een strijkers- en blazersensemble voor de rijke orkestratie bij deze songs instaan. Dit is een knappe tweede plaat van een talentrijke Belgische zangeres die zeker haar plaats in onze huidige muziekcultuur verdient.

(valsam)

 

31/08 @ Sugarbeat Festival in Bunsbeek
09/11 @ OPEK cafe in Leuven
28/11 @ Cultuurcafe in Deurne

 

 

 

 Artiest info
Website  
 

Label: Sugar Beat

video