WENDY FLOWER – NEW

40 jaar geleden maakte Wendy Flower uit San Francisco deel uit van het popduo ‘Wendy & Bonnie’ die in 1969 met het album “Genesis” een cultklassieker in het folkrock- en jazzgenre afleverde. Zovele jaren later is ze er weer helemaal terug, maar nu als solozangeres met het uit 13 songs en een bonustrack bestaande album “New”.

Daarop brengt ze zeven zelfgecomponeerde nummers en zes liedjes die door haar muzikale en ook levenspartner-gitarist Paul Freeman werden geschreven. Freeman is afkomstig uit Zuid-Wales maar hij leeft sinds meerdere jaren met Wendy Flower samen in Santa Monica, Californië en hij speelde eerder ook op akoestische gitaar in de begeleidingsband van de Britse popster James Blunt.

Ook voormalig duopartner en zus Bonnie Flower duikt op dit album even op met zang en gitaarspel voor het nummer “W&B Interlude”, een fragment dat Wendy Flower selecteerde uit oude opnamen van het duo die dateren van 1969. Daarnaast is er ook een zeer speciaal gastoptreden van de in januari 2011 op amper 42-jarige leeftijd overleden Trish Keenan die leadzangeres was bij de Britse indie elektronische formatie ‘Broadcast’ uit Birmingham.

De liedjes die Wendy Flower voor “New” heeft geschreven zijn mini sympfonische werkjes zoals te horen is in openingstrack “Cinders”, “Flaws”, de song “Skyways” (zie video) en het mooie “Child’s Play”, maar ook een jazzy deuntje in “Wind Chimes” of pure Americana krijgen we aangeboden in het melodieuze en prachtig gezongen liedje “Faded Rose” (onze favoriete track).

Maar deze zangeres heeft als kenmerkende stijl toch nog altijd pop- en rockmuziek bovenaan in het vaandel staan. Met songs als “The Corner”, “One Last Dream”, “Kindness Of Strangers” en de bonustrack “Long Night” toont ze aan dat ze zich nog steeds zeer goed thuis voelt in deze muziekgenres.

Daarnaast houden we ook van het intrigerende ‘feel good’ en door flamencogitaar gedomineerde nummer “Jamais Toujours” en van het dromerige liedje “In The Attic” waarop Trish Keenan meezingt en diens echtgenoot James Cargill op basgitaar meespeelt.

Scott McKenzie zong destijds in zijn wereldhit uit 1967 “If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair, if you’re going to San Francisco, you’re gonna meet some gentle people there”. Deze Wendy Flower lijkt me zo’n bloem van een vrouw te zijn en naar de songteksten van de nummers op haar album “New” te oordelen is ze zeker ook ‘one of the gentle people’.

(valsam)
“Wendy & Bonnie’s cult record ‘Genesis’ was made in 1969. 44 years later, Wendy Flower - 50% of this sisters duo - releases a brand new record called ‘New’ which she created together with her husband and guitar player Paul Freeman. Great variance in styles, songs and singing marks the 14 tracks on this excellent album.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rompytowwn Records
Info: Hemifran

video