A.P. MEISTER – ABOVE & BELOW

Een man met zijn akoestische gitaar is zowat hét clichébeeld dat iedereen combineert met het begrip ‘singer-songwriter’. Voor de Zweedse muzikant A.P. Meister uit Stockholm is dat ook een perfect kloppend beeld want hij speelt zo al meer dan 20 jaar zijn muziek, o.a. als gitarist bij de rootsformatie ‘Fat City Blues’ waarmee twee albums werden opgenomen en vele live optredens in Zweden werden afgewerkt.

Maar toen A.P. Meister in 2005 voor een solocarrière heeft gekozen ging hij resoluut de akoestische weg op en begon hij zijn eigen liedjes te componeren. Zijn debuutplaat “Mindflower, Thorn” verscheen in 2009 en nu zijn er twaalf nieuwe songs op zijn zelf geproduceerde tweede plaat “Above & Below” beland.

A.P. Meister brengt sobere en sombere op bluesmuziek geïnspireerde liedjes waarbij hij zichzelf op elektrische of akoestische gitaar begeleidt en waarin hij zijn beschrijvende en poëtische songteksten mijmerend declameert.

Uit de tracklist van “Above & Below” onthouden wij vooral het knappe openingsnummer “Harvester”, het melodieuze “Before The Fall”, “The Last Of The Hobos”, het op iets van Lou Reed lijkende “The Turning Of The Tides”, “Golden Rule” en het wat mysterieuze slotlied “Levitation”.

De diepe en wat rauwe stem van A.P. Meister roept herinneringen op aan Bob Dylan en Tom Waits en ook zijn liedjes situeren zich in ongeveer dezelfde vijver als die van beide muziekgrootheden. Of hij er dan ook zal in slagen om hun succes te evenaren dient door de toekomst te worden uitgewezen. Misschien kunt u ook eens luisteren naar de cd “Above & Below” en daar zelf een oordeel over vellen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: One Lost Soul