ROSEMARY’S GARDEN – ROYAL FLUSH

Michael-Louis De Terre (zang, gitaar en songwriter), Ryan Monk (drums), Jason Mezilis (bas, piano), Ben Levy (leadgitaar) en Brian Karscig (percussie) vormen samen de formatie ‘Rosemary’s Garden’ uit Los Angeles. De veelvoudig getalenteerde Michael-Louis De Terre is de charismatische spil van de groep als componist en frontman-zanger.

In 2009 debuteerde de band met het album “La Musique Du Jardin”, een donkere en akoestische plaat die in zowat alles verschilt van de nu verschenen opvolger “Royal Flush”, waarin de elektrische gitaren en de stevige pop- en rocksongs primeren. De radiohits “Adelaide” en “Hard Times” uit hun debuutplaat staan in schril contrast met de voornamelijk upbeat gebrachte nummers op deze tweede cd die in het Californische San Marcos werd opgenomen met Michael-Louis De Terre zelf in de producerstoel.

“Royal Flush” start bijna als een hardrockalbum via de song “O.N.E.” met stevige beats van bas en drums, scheurende gitaarklanken en dito zangwerk. Het is een dynamisch nummer over een meisje dat verlangend uitkijkt naar haar eerste orgasme, vandaar wellicht het etiket ‘Parental Advisory – Explicit Content’ op de cd-hoes, iets dat misschien ook wel geldt voor de inhoud van de song “Hysterical Hysteria” dat gaat over de voor dames historische uitvinding van de vibrator.

Het centrale thema van de meeste nummers op deze plaat wordt gevormd door vrouwen, liefde, sex, verlangen, relaties en verlies. Voor de songteksten zocht De Terre zijn inspiratie in het boek ‘Women’ van Charles Bukowski waarin deze auteur verhaalt over zijn positieve en negatieve ervaringen met de leden van het andere geslacht.

“August (She Is Gone)” is een Rolling Stones-achtig nummer, terwijl “The Jack” en “Queen Of The Harpies” opnieuw stevig rockend doorhameren. De eerste rustige song op “Royal Flush” is de pianoballad “Stop This Beating Of My Heart (Torn In Two)” (zie video). Het is meteen ook ons favoriete nummer op deze plaat en een song waarin de zangkwaliteiten van Michael-Louis De Terre extra in de verf worden gezet.

Niet alle tien tracks op dit album zijn van een gelijkwaardige, hoge kwaliteit. Zo was wat meer vijl- en schaafwerk aan “Walk Of Shame” en “Completely Beyond Me” deze songs zeker ten goede gekomen. De afsluiter “Cmon Cmon” is dan weer wel op niveau en zorgt er voor dat we toch het label ‘geslaagd’ aan dit van een behoorlijk hoge rock and rollgehalte getuigende album mogen bezorgen.

(valsam)
“In comparison to their more acoustic debut album ‘La Musique Du Jardin’, the latest release ‘Royal Flush’ contains much more pop and rock and roll songs. L.A.’s band ‘Rosemary’s Garden’ and their front man Michael-Louis De Terre have been trying to demonstrate their diversity and variety in music in ten tracks which are, however, not all pleasing equally and will mainly appeal to the fans of upbeat rock music.” – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mellow Boy Records
Info: Hemifran

video