THE GOLDEN DEMON – NEW SONGS ABOUT CHAOS & TRANSITION

Onze Zweedse muziekvriend en collega Peter Holmstedt is met ‘Hemifrån’ ontzettend actief als distributeur en promotor van een indrukwekkende reeks artiesten die van over de hele wereld hun vertrouwen in zijn handen en in zijn werk leggen. Daar bovenop brengt hij met de regelmaat van een klok verzameld werk uit van de artiesten die met hem samenwerken, steeds rond één specifiek thema.

Nu verschijnt er een dubbelalbum met songs over chaos en verandering dat als titel “The Golden Demon: New Songs About Chaos And Transition” heeft meegekregen. Op de twee cd’s staan 25 nummers die op één of andere wijze over dit thema handelen. Vaste waarde Greg Copeland trapt knap af met de album titeltrack “Golden Demon”, een akoustische ballad waarop Carla Kihlstedt op viool begeleidt en harmony vocals meezingt.

Andere bekendere namen op beide albums zijn Sid Griffin, ‘Hat Check Girl’, de country- en Americanaformatie ‘The Good Intentions’ uit Engeland, singer-songwriter Michael Weston King en de Zweedse artiest Mikael Persson. De artiesten die een bijdrage afleveren komen uit de zo sterk verschillende werelden van pop-, rock-, blues-, country, jazz- en folkmuziek. Zo brengt folkzangeres Jenai Huff een heel mooi nummer met de pianoballad “Just Like Me” (zie video) en krijgen we ook warme gevoelens bij het beluisteren van de folkrocksong “Laurel Canyon” van Stephen David Austin en het catchy uptempoliedje “Underneath The Satellite Sky” van Jeff Larson.

Een andere opvallende track is de samenwerking tussen singer-songwriter Doug Ingoldsby en Eugene Ruffolo en Kenny Loggins die voor harmony vocals zorgen bij het nummer “Brothers” en Michael Weston King’s protestliedje “I Didn’t Raise My Boy To Be A Soldier” weet eveneens te zorgen voor een moment van bezinning over de onzin van de oorlogsvoering.

Het nummer dat volgens ons het best het thema van deze compilatie weet weer te geven is het prachtig gezongen liedje ”Until It All Makes Sense Again” van Keith Miles. De unieke samenwerking tussen de Poolse superster Mietek Szczesniak en Wendy Waldman voor het symfonische rocknummer “Signs” verdient wat extra aandacht in deze recensie, net als het heerlijk wegkabbelende “Out Of My Element” van Kenny White.

Maar ter afsluiting kunnen we u er misschien best op wijzen dat u dit dubbelalbum dankzij Hemifrån zelf kunt winnen (zie onderaan) en dat u daarna nog altijd tot de aanschaf ervan kunt overgaan indien u niet bij de gelukkige winnaars zou mogen zijn. Met de 25 nummers op deze cd’s kunnen we iedereen in elk geval urenlang luisterplezier garanderen.

(valsam)
“With a compilation of 25 thematic songs from inspired and excellent musicians, ‘The Golden Demon’ is once again an outstanding document which was based on the initiative from Swedish marketing and distribution company Hemifrån and their motivated leader Peter Holmstedt. Message to all music lovers: enjoy listening to all these highest quality songs!” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
THE GOLDEN DEMON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.TRACKLIST

CD 1:

01. GREG COPELAND – GOLDEN DEMON
02. JULIE CHRISTENSEN – TEN PEOPLE
03. STEVE NOONAN – ANOTHER GOOD MAN DOWN
04. LUISA JORDAN-KILLORAN – THE ROOM OF THE DEMON
05. SID GRIFFIN – RIGHT ‘ROUND THE BEND
06. JENAI HUFF – JUST LIKE ME
07. DOUG INGOLDSBY with EUGENE RUFFALO – US & THEM
08. HAT CHECK GIRL – JESSE & FRANK
09. KENNY WHITE – LETTER FROM X-RAY
10. STEPHEN DAVID AUSTIN – LAUREL CANYON
11. JEFF LARSON – UNDERNEATH THE SATELLITE SKY
12. INGRID SERBAN with FOREST SUN – SOMEDAY
13. THE GOOD INTENTIONS – WOODY GUTHRIE’S RULIN’S

CD 2:

01. LUISA JORDAN-KILLORAN – DEMON REVISITED
02. DOUG INGOLDSBY with KENNY LOGGINS – BROTHERS
03. ALLAN THOMAS – HOW LONG CAN THIS GO ON?
04. MICHAEL WESTON KING – I DIDN’T RAISE MY BOY TO BE A SOLDIER
05. KEITH MILES with JACK SUNDRUD – UNTIL IT ALL MAKES SENSE AGAIN
06. BOB CHEEVERS – OCCUPYING WALL STREET
07. MICHAEL WARD with JOE SATRIANI – DONKEY ISLAND
08. MIETEK with WENDY WALDMAN – SIGNS
09. KENNY WHITE – OUT OF MY ELEMENT
10. JANNI LITTLEPAGE – WINDS OF CHANGE
11. MIKAEL PERSSON – WHAT A WONDERFUL WORLD
12. SKY COUNTRY – ROGERSON NOBLE

Artiest info
Website  
 

Label: Hemifrån

video