JEANNE JOLLY – ANGELS

Tot voor kort tourde zangeres Jeanne Jolly met jazztrompettist en winnaar van een ‘Grammy Award’ Chris Botti om de door hem gespeelde nummers van vocalen te voorzien. Daarbij stond ze op alle grote podia ter wereld in concertzalen en op festivals waar deze jazzmuziek werd gespeeld. Zij wist al sinds geruime tijd dat ze zelf ook over het talent beschikte om eigen liedjes te componeren.

Dat waren geen jazzliedjes maar eerder moderne folk-, country- en popliedjes. Nadat ze in 2008 een ep-tje met enkele Americananummers had uitgebracht verhuisde Jeanne Jolly terug naar haar thuisbasis in North Carolina om er intensief te gaan werken aan nieuwe eigen composities die ze in 2009 op een tweede ep “Falling In Carolina” verzamelde. Haar warme stemgeluid wordt in de pers vergeleken met Linda Ronstadt en Alison Krauss, toch twee dames die kunnen bogen op een geweldig succesrijke internationale carrière in de muziek.

Of dat ook weggelegd zal zijn voor Jeanne Jolly, zal voor een groot stuk afhangen van het succes dat ze weet te realiseren met de release van haar eerste volwaardige debuutalbum “Angels” waarop ze tien van haar meest recente composities heeft samengebracht. Eind vorig jaar presenteerde ze haar liedjes op dit album voor het eerst aan het grote publiek toen ze mocht optreden als voorprogramma van Emmylou Harris & Rodney Crowell.

De grootste kracht van Jeanne Jolly ligt in haar loepzuivere stem die de liedjes op haar album telkens weer sterker maken. Vanaf het eerste nummer “Angels On Hayworth St.” tot slotsong “Good Man” leidt de zangeres ons rond in haar wereld van liefde, relaties, positieve en minder leuke levenservaringen, spijt en verdriet.

Op deze gevarieerde levenslijn houden we even halt bij enkele van de meest attractieve songs uit “Angels”, zoals daar zijn het Sheryl Crow-achtige “Happy Days Café”, de ritmische en door pedal steelgitaar gedomineerde countryrocker “The Hard Way”, country tearjerkers “Tear Soup”, “Long Way Home” en “Round And Round Again”, naast de zeer emotievol gezongen liedjes “All Is Not Lost” en het akoestische “The Kiss”.

Deze Jeanne Jolly verdient zeker een plaatsje tussen de grote namen van de 21e eeuwse vrouwelijke singer-songwriters en ze mag wat ons betreft heel snel met een waardige opvolger voor deze knappe debuutplaat “Angels” op de proppen komen.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
JEANNE JOLLY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 


Label: The Foreign Exchange Music