EAMON MCGRATH – EXILE PART 1 (EP)

Met zijn prille 23 jaar mogen we de Canadese singer-songwriter Eamon McGrath uit Toronto eigenlijk nog een nieuwkomer in deze muziekwereld noemen. Toch heeft hij sinds zijn debuut in 2008 intussen al vijf albums uitgebracht, met de 8 songs tellende cd “Pegasus” eerder dit jaar nog als zijn laatste verwezenlijking.

Van ophouden weet deze jongeman echter nog helemaal niet, want hij lanceert nu alweer nieuw werk. Deze keer koos hij nochtans voor een totaal andere aanpak. In plaats van een volwaardige nieuwe cd uit te brengen wilde hij nu gedurende een periode van 9 maanden 3 ep-tjes laten verschijnen met daarop telkens drie liedjes die samen de tracklijst van die nieuwe cd zouden vormen. Het geheel zal trouwens later enkel als vinylplaat te verkrijgen zijn na het verschijnen van de derde ep.

Dat album krijgt de titel “Exile” en met “Exile Part 1” is die eerste ep nu een feit. De drie eerste songs die we aangeboden krijgen zijn “Bitter Ends”, leadsingle “Enduring Love” (zie bijgaande video) en “Uninvited Guest”.

Met drie liedjes toch een totaal uiteenlopend aanbod aan muziekstijlen bieden is niet iedere artiest gegeven. Eamon McGrath doet dit echter op sublieme wijze. “Bitter Ends” is een pure garagerocker, “Enduring Love” is indie rock in de stijl van bands als ‘R.E.M.’ met Bruce Springsteen-achtig zangwerk en het derde nummer “Uninvited Guest” is een zachte soulballad waarin Eamon McGrath zijn sterke zangcapaciteiten komt etaleren.

Het zijn deze keer omwille van de hierboven vermelde redenen natuurlijk maar drie songs, maar als dit werk garant mag staan voor de kwaliteit van de nog twee volgende ep-tjes, dan zullen we de aanschaf van de finale volwaardige plaat “Exile” binnen 9 maanden zonder twijfel moeten overwegen. Klasse!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Aporia Records

video