THE TURNPIKES - JUNKYARD STORIES

The Turnpikes, uit Karlskrona, Zweden, produceren met Yunkyard Stories hun derde plaat. Hebben ze in de Zweedse scene een redelijke naam opgebouwd binnen het spectrum van de roots en country muziek, in de rest van europa zijn The Turnpikes nog geheel onbekend.
Ik vrees dat na het verschijnen van dit album daar voorlopig geen verandering in komt.

Ten eerste is daar de schrale, matige productie die daar een groot aandeel in heeft. De balans van het 10 nummers tellende album is ver te zoeken en ook lijkt hier en in daar in de mixage een en ander niet goed te zijn verlopen. Ook de buitenkant van het album, don’t judge a book by looking at its cover, is er eentje van het aller-beroerdste niveau. Slappe hap is het en daarmee is eigenlijk ook de inhoud van het album raak getypeerd.

De sound van The Turnpikes begeeft zich, in tegenstelling tot hun eerdere werk, in de rock-'n-roll geboortejaren van ’50 en ’60, de countryrock uit de jaren ’80, de poprock uit de jaren ’90 en een enkele op country georiënteerde song. Een mix met potentie , maar met een enkele uitzondering ( The I Met You), is het kommer en kwel op Yunkyard Stories. De belabberde zangpartijen, de saaie arrangementen en eerder genoemde factoren zijn daar debet aan en met de aller beste wil van de wereld is er verder weinig van te bakken. Helaas.

Ferenc Koolen

 

Artiest info
Website  
 

amazon