WES LEE  – WOOD & STEEL - EP

Wes Lee begon zijn muzikale carrière als trombone speler, zoals zijn vader dat hem voor had gedaan. Hij trad toen op als “Mr. Tone & The Blues Funk Revival” (1997-2002). Na drie jaren in St. Louis te hebben vertoefd, keert hij met een resem songs terug naar Mississippi, waar hij solo en met verschillende bands gaat optreden. Wes Lee is een man met vele talenten, die niet alleen blues en funk, maar ook andere genres als rockabilly (en zelfs disco) kan pruimen. Hij kan ondertussen terug blikken op een muzikale carrière van meer dan vijfentwintig jaren, in vele verschillende steden en refereren naar alle getalenteerde muzikanten, waarmee hij al samengewerkt heeft als Tab Benoit, Tinsley Ellis, Vasti Jackson, Kenny Neal, Rory Block, Sonny Landreth e.a. Momenteel treedt hij meer dan tweehonderd keren per jaar op, solo of begeleid door “Blue Roux” of occasioneel waar hij toevallig gevraagd wordt.

In zijn nieuwe EP brengt Wes Lee zes originele nummers. De titel laat vermoeden wat er ons te wachten staat: een redelijke portie steel sound, akoestisch gebracht. De productie van deze EP is gedaan door Wes Lee zelf in Bogalusa. Lee wordt begeleid door Walt Littleton (percussie) en Al “Fish” Herring (piano). In de opener 1”Sight For Sore Eyes” geeft Lee al onmiddellijk met zijn stompende voeten het ritme aan. Hij wil met deze song bereiken, dat de luisteraars niet alleen naar de tekst en muziek luisteren, maar dat ze ook eens nadenken in hoeverre het gezegde in deze song ook op hun zelf toepasselijk is. In het tweede nummer 2”My Gal” met het speelse wijsje, gaat Lee op onderzoek. Hij zoekt naar de kracht die in liefde als drug schuilt. Het provocatieve in zijn zang wekt zeker bij velen een glimlach (of grijns) op. Het derde upbeat nummer heet 3”Will You Be Waiting”. Wes Lee tracht hier de luisteraar te overtuigen om voor muziek te kiezen, als er niemand op ze wacht. 4”Gray Sky Blues” is een nostalgisch nummer omdat Lee, met de wijze waarop hij gitaar speelt, terug gaat in de tijd. Dit nummer is zeker het neusje van de zalm voor de echte Wes Lee fingerpicking fans. De track 5”Take Me Back” is een ode aan het thuis zijn. Lee wil dat iedereen zijn echte thuis kent: voel het zand, vang een vis, voel je er goed, lach en dans er tot ’s morgens vroeg met de mooie meisjes… De afsluiter 6”Ebb & Flow” is mijn favoriete nummer van deze EP. Deze akoestische track laat je nog eens genieten van de talenten van deze zanger, terwijl je melancholisch mee weg ebt.

In het nieuwe “Wood & Steel” album van Wes Lee, neemt de muzikant de luisteraars terug mee naar de essentie van de muziek: je goed voelen onder het luisteren. Wes Lee wil dat we ons comfortabel en  thuis voelen en verwijst hier enkele keren naar in zijn nummers. Veel is gevat in je hart en in de herinneringen die we samen delen. Wes Lee combineert in zijn muziekstijl het fingerpicking met slides, tot een soulful innemend en dynamisch bluesy geheel, dat vele muziekliefhebbers heel snel zal bekoren. Wordt dit nu a het ultieme Kerstalbum?

Eric Schuurmans

Line up:

Wes Lee: vocals, guitar, foot stomp
Walt Littleton: percussion
Al “Fish” Herring: piano

Discography:

2010: “Live And Alone”
2011: “The Shack Sessions”
2012: “Six Pack Of Soul”
2013: “Wood & Steel”

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video