CHRISTIAN & THE 2120’S – DIFFERENT STROKES / DIFFERENT FOLKS

‘Christian & The 2120’s’ is een Zweedse pop- en rockgroep die in het leven werd geroepen door zanger en songschrijver Christian Smedström, een man die eveneens een rol heeft gespeeld in nog een aantal andere muzikale projecten. De andere permanente bandleden van de in Ljungbyholm in het zuidwesten van Zweden residerende groep ‘The 2120’s’ zijn gitarist-pianist Joel Lundberg, gitarist Kristoffer Ragnstam en drummer Esben Willems.

De groepsnaam werd gekozen naar aanleiding van een langdurig verblijf van frontman Christian Smedström in de studio van platenlabel ‘Chess Records’ die gevestigd is op het adres 2120, Michigan Avenue in Chicago, USA. In die Amerikaanse muziekscène was hij actief in de punk-, rock- en blueswereld.

Terug in Zweden aangekomen begon hij met deze groep aan de opnamen van een eerste plaat die “Nolo Contendere” als titel meekreeg en vooral in eigen land op de nodige bijval kon rekenen. De zeer Amerikaanse klinkende rootsmuziek van deze formatie vormt nu ook weer de basis van hun tweede album “Different Strokes / Different Folks” waarop dit kwartet elf nieuwe, door Christian Smedström gecomponeerde songs heeft verzameld.

Openingstrack “Ten” hebben we ter kennismaking bijgevoegd op video. Nadien volgen wat meer experimentele klanken in het nummer “’Til The End Of Time” en op ‘The Rolling Stones’ geïnspireerde rocksongs als “All Messed Up”, “Dance, Dance, Dance” en “Easy On You”. Onze favoriete liedjes uit “Different Strokes / Different Folks” zijn “Fall Behind”, het catchy gebrachte “Sunday”, de ballad “Waterline” en vooral het uiterst poppy en hitgevoelige nummer “Fade Away”.

De enige wat minder positieve kritiek die wij op deze plaat kunnen uiten is gerelateerd aan de vrij slordige productie waardoor het geluid niet volledig tot zijn recht kan komen. Maar daarin ligt dan ook net de ruimte voor verbetering bij een volgend album van ‘Christian & The 2120’s’.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

amazon

video