DAN IMHOFF – AGRARIA

“Agraria” is de titel van de nieuwste plaat van de 53-jarige Amerikaanse zanger-componist Dan Imhoff uit Sonoma County in de staat California. Dat is echter niet helemaal toevallig de naam van die plaat want Dan Imhoff is gekend als schrijver van boeken over groen ‘design’ en duurzame landbouw. Bovendien is hij een fervent activist tegen het gebruik van plastic verpakkingen die ernstige en onherstelbare milieuvervuiling veroorzaken.

Daarnaast is hij ook muzikaal actief als frontman bij de Americana jam band ‘Cahoots’ en hij brengt zo nu en dan ook wel een soloalbum op de markt zoals ook nu met “Agraria”, zijn tweede soloplaat in twee jaar tijd en de opvolger van “Fat Of The Land” uit 2012. De bezongen thema’s op deze nieuwe plaat handelen over het boerenleven, het platteland en zijn mooie landschap en over het voortdurende streven naar een betere wereld.

“Agraria” begint met een countrywalsje in het nummer “Compass” over een koppel dat trouwt en een gezinnetje heeft gesticht op de boerenbuiten. Daarna gaat het tempo wat meer de hoogte in bij de song “Make It Rain”, iets waar de boeren altijd al over zitten te klagen, behalve als het teveel regent.

De Americana-liedjes volgen elkaar in sneltempo op met “Tumbleweed”, “Mr. Jefferson” over de derde Amerikaanse president Thomas Jefferson die gekend was voor zijn strijd om betere mensenrechten, “Sweet Sonoma” over zijn geliefde woonplaats en “My Father’s Son” dat dus eigenlijk over hem zelf gaat, maar eerder als een eerbetoon aan zijn in 2011 overleden vader is bedoeld. Met een bluegrass-versie van de traditional “Cluck Old Hen” zingt hij een liedje dat sinds eeuwen tijdens het werken op de boerderijen gezongen werd.

Het op de video te beluisteren liefdesliedje “Without You” is de vreemde eend in de bijt, maar anderzijds eveneens onze favoriete song op deze plaat, naast het meteen daarop volgende “Rooftop Girl” over een meisje dat bloemen en planten wil cultiveren boven op de torenhoge building in de stad waar ze woont. De akoestische ballad “Sweet Liberty” zorgt voor een passend intimistisch einde van deze Americana-plaat van een man die het bijzonder goed voorheeft met onze aardbol en met al zijn bewoners.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Llama Shed Music

video