JELLY BULLET - FIRST SHOT

Jelly Bullet, we verzinnen de naam niet, is een Madrileense band. Ze werd opgericht in 2012 en presenteert ons nu ergens een debuut-release die het midden houdt tussen een EP en een full album. Zeven nummers krijgen we te horen op deze “First Shot”. Het geheel, dat afklokt op iets minder dan een half uur, biedt een brede waaier aan muziek die grotendeels zweeft tussen blues en hardrock. Je kan stellen dat Grunge Rock ook hun favoriete sound is maar evenzeer laten ze op de, schaarse, intiemere momenten flarden van hun talent bewonderen. Een brede waaier van diverse stijlen dus maar nergens botsend, storend of te contrasterend.

Het langste nummer op deze uitgave situeert zich naar het einde. “From Fear To Hope” is meteen ook het indrukwekkendste. Een soort van gezonde mengeling van Radiohead en Nirvana. Uitstekende vocalen en met afwisselende tragere en snellere melodielijnen erin een zéér aangenaam nummer om te beluisteren. Niet dat er iets mis is met de voorgaande maar ze lijken wel wat op mekaar. Stevig uithalende gitaren, strakke ritmesectie en wat schreeuwerig gezang. Ze doen het goed maar gaan er niet mee opvallen en dat in tegenstelling tot het aangehaalde nummer.

Er zullen zeker liefhebbers zijn van hun energetische muziek maar wij onthouden vooral die flard inventieve, originele muziek en zouden hen liever in de toekomst meer van dat willen horen brengen. Fans van jaren’90 Seattle Sound moeten hier toch eens naar luisteren.

Luc Meert

 

Artiest info
Website  
 

video