CASEY WESTON – FIND THE MOON

Begin volgende maand wordt de Amerikaanse zangeres Casey Weston 21 jaar, een leeftijd waarvan ik me zelfs niet meer kan herinneren dat ik het ooit geweest ben. Toch heeft deze jongedame al heel wat moois op haar palmares staan. Ze was namelijk in het eerste seizoen van ‘The Voice’ op de commerciële zender NBC bij de twee laatste finalisten (ze verloor die finale tegen vrouwenidool Javier Colon) en twee jaar na die finale bracht ze een eerste volwaardig album op de markt onder de titel “Find The Moon”. Het is niet haar debuutplaat want die werd al in 2009 uitgebracht met haar eigen naam als albumtitel.

Naast een steengoede zangeres is ze bovendien ook de componiste of co-schrijfster van alle twaalf songs op deze plaat. Dat het leven van zo’n jong meisje grondig door mekaar wordt gehaald door het succes in een populaire televisieshow moge duidelijk zijn. Ze werd door zowat iedereen in de muziekbusiness aangezocht om met hen in de studio te duiken om er een eerste cd op te nemen waarvan ze op voorhand al weten dat de verkoopcijfers hoge ogen zullen gooien.

Toch heeft Casey Weston haar tijd genomen om met goede liedjes op de proppen te komen vooraleer ze aan het grote platenavontuur begon en dat is een zeer wijze beslissing gebleken. De kwaliteit van de liedjes is er alleen maar door toegenomen en ook haar zangprestatie is er duidelijk nog op verbeterd sinds haar deelname aan ‘The Voice’, mede dankzij een intensieve coaching door professionals op dit gebied.

Op het album “Find The Moon” brengt de momenteel in Nashville wonende Casey Weston dus twaalf nummer en één bonus track “The Good Times” die wij voor u op bijgaande video aan deze recensie hebben toegevoegd. Haar gehanteerde muziekstijl leunt het dichtst aan bij country, maar dan met duidelijke invloeden uit de popmuziek.

Kenmerkend voor de songs zijn de emotionaliteit die ze in de teksten weet te leggen en haar typische tremolo countrystem, die soms lijkt op die van Dolly Parton en daarna weer meer op die van ‘Fleedwood Mac’-zangeres Stevie Nicks, kleurt al deze liedjes die van eenzelfde sterkte en kwaliteit getuigen.

Openingstrack “Happy” en de daaropvolgende songs “Close To Breaking” en “Heart Don’t Fail Me Now” beschikken allen over de nodige hitgevoeligheid en kunnen mits een beetje meeval van deze jongedame binnen de kortste tijd een wereldster maken. Ander topsongs zijn “Into Your Heart”, het ingetogen liedje “Not Leavin’ Tonight”, “Waste Of My Time”, liefdesliedje “Like You” en slotnummer “Ain’t Life Beautiful That Way”, iets wat we na de volledige beluistering van dit album eigenlijk alleen maar volmondig kunnen beamen.

(valsam)

“As finalist in the American edition of ‘The Voice’, the very pretty, just 21 years old youngster Casey Weston has been given the opportunity to release her first album “Find The Moon”. She is also the co-writer of all tracks on this record, which is filled with catchy country and pop tunes that may soon guide her towards a worldwide popularity. She will absolutely also be heard of in the future.” – www.rootstime.be    

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video