THE DREAM LOGIC – THE DREAM LOGIC

Saxofonist, gitarist, multi-instrumentalist, zanger en songschrijver: het zou allemaal op het paspoort van de New Yorkse muzikant Charles Compo kunnen gestaan hebben. De multifunctionele man is in deze Amerikaanse metropool gekend als performer van progressieve rockmuziek en hij heeft nu zijn eigen groep geformeerd onder de naam ‘The Dream Logic’.

Samen met zangeres Elizabeth Moore, bassist Jerry Brooks, drummer Brian Dunne, percussioniste Camille Gainer, toetsenist Jeff Miller en trombonist Mark Williams en nog enkele gastmuzikanten brengt Charles Compo met ‘The Dream Logic’ een blend van diverse muziekgenres als rock, jazz, soul en funk op de eerste titelloze full-cd van deze formatie.

In totaal dertien nummers, waarvan negen gezongen exemplaren en vier geheel instrumentale soundscapes (“The Lost”, “Mustafa Sunrise”, “Chemical Madness” en “Bad Deal”) vormen de interessante tracklist van dit zeer 21e eeuws klinkende album.

Moderne dansmuziek overheerst in de funky openingssong “Quietly Freaky” met een leidende rol voor de blazerssectie, waarna het jazzy nummer “Boning The Dreamer” eerder naar de lounge-stijl neigt. Charles Compto zingt zelf lead vocals in het ritmische eerste singeltje “The Decision” en in het soulvolle nummer “Spooky Reaction”.

‘The Dream Logic’ geeft je de indruk dat het in eerste instantie om een jam band gaat, een muzikaal collectief van individueel sterke instrumentalisten die elk perfect hun rol in de door Charles Compto gecomponeerde muziek weten te vervullen. Het rockende soulnummer “I’ll Be Right Back”, het naar moderne pop neigende “Emoco”, het heerlijk wegkabbelende “Carpenter’s Trick” en rocksong “What People Say” (zie video) zijn onze favoriete tracks op deze aangenaam beluisterbare cd.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Chaos Music Company

video