A BEAUTIFUL FRIEND – NOVELLA

Met de albums “(You’ve Already Passed) This Moment” uit 2008 en “We Were Heading For The Sun” uit 2011 heeft de Zweedse popzanger Pelle Ekerstam uit Stockholm zich onder het pseudoniem ‘A Beautiful Friend’ in de voorbije jaren al een stevige weg gebaand in de Scandinavische muziekwereld.

Daar is vorige maand een derde studioplaat bijgekomen onder de titel “Novella”, een album dat Pelle Ekerstam samen met Johannes Berglund heeft geproduceerd en dat uit amper 8 liedjes bestaat en daardoor voor een (te) schaars half uurtje muziek zorgt.

Van die acht songs zijn er trouwens ook al twee op single verschenen: eerst was er de albumopeningstrack “Burning Eyes” en zeer recent volgde ook “Romeo” dat u kunt beluisteren op bijgaande video. Pelle Ekerstam bespeelt zelf zowat alle instrumenten bij deze liedjes, maar er is ook wat extra hulp in de studio opgedoken met drummer Micke Häggström, violiste Hanna Ekström die meespeelt op het nummer “Man Of Boundless Heart” en Ted Hector (bij “Burning Eyes” en “I’m Moving On”) en producer Johannes Berglund (bij “Tainted Hearts”) op keyboards.

‘A Beautiful Friend’ staat voor mooi verzorgde en vlot in het gehoor liggende popliedjes die niet zelden de veelbezongen liefde als onderwerp hebben. Al deze nummers kunnen zo op de populaire radiostations gedraaid worden en de aanstekelijke tracks “Romeo” en het als iets van ‘Prefab Sprout’ klinkende “Left/Right” zijn daarbij zeker potentiële hitkandidaten.

Pelle Ekerstam speelde vroeger als zanger de rol van frontman bij de Zweedse alt.countryformatie ‘Yukon AK’, maar we zien hem omwille van zijn succesrijke carrière als soloartiest niet zo snel terugkeren naar de besloten omgeving van een groep. Misschien gaan de landsgrenzen naar internationaal succes nu wel open voor hem dankzij deze derde soloplaat “Novella”. De nabije toekomst zal dat ongetwijfeld voor ‘A Beautiful Friend’ gaan uitwijzen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

amazon

Label: Polecat Records

video