FUNKYJENN  – ROCK & ROLL VOODOO QUEEN - EP

“Funkyjenn” alias Jennifer Gibbons is een artistieke dame die in LA verblijft. Funkyjenn is singer-songwriter, (een goede) fotografe, musical actrice en… (om het in haar eigen Facebook woorden te zeggen) een ‘bon vivant’. Ze is de dochter van een Broadway karakter acteur en een klassiek geschoold opera zanger. Ze groeit op in een huis vol van muziek en vermaak. In het begin van haar muzikale carrière zong ze vooral in musicals en als backing bij o.a. “The Mighty Stef”, Scott Mellis, Chris Laterzo & Buffalo Robe, Stewart Eastham, Matt Barrow… Maar, Funkyjenn had een droom: ze wou zelf nummers gaan schrijven en deze met een eigen band brengen... Funkyjenn trad aanvankelijk op met als begeleidingsband “The Bad Intentions” en later met “The Fringe Benefits”. “Funkyjenn” (zo heet de band op de debuut EP) brengt luide op blues gebaseerde R&R’ uit de jaren ’70 en wordt daarom wel eens vergeleken met “Bonnie & Delaney”, “The Black Crowes”, “Big Brother & The Holding Co”. En “The Tedeschi Trucks Band”.

Op deze debuut EP is het op de éérste plaats R&R wat de klok slaat, maar twee nummers zijn rustige ballades, die heel soulful klinken: 3”Butterflies Bleed” & 5”Outta Sight, Outta Mind”. Deze tracks nemen je even mee terug naar de soul periode van Otis Redding. De overige nummers zijn stevige rauwe rock nummers. Jenn laat ook hier haar zangkwaliteiten duidelijk horen, in nummers als 1”Shoulda Been My Lover” [De opener van de EP met ‘Crowes’ allures] – 2”Boom Boom” [Een nummer dat op valt door de percussie onderbrekingen en de snijdende gitaar riffs] –4”Nashville, TN” [Een  nummer waarin de zangeres Funkyjenn de vergelijking met een rebelse vintage Tina Tuner (in mini rokje shakend met haar ‘money maker’) doorstaat!] en/of 6”Rock & Roll Voodoo Queen” [De afsluiter en titel song van het album  evenaart de opener in stijl en allure]. Alle nummers zijn geschreven door co-producer R. Jennifer Gibbons, John Schreffler Jr. (lead & rhythm gitaar) en Ted Russell Kamp (bas, Hammond, percussie, akoestische gitaar & co-producer).

Honky tonks, soul ballades en rauwe R&R zijn de drie kernwoorden voor deze EP van voodoo koningin Funkyjenn. Of, als we even een andere recensie gebruiken: “Funky Jennifer carries us along as she sets the scene, she’s a R&R Voodoo Queen!”  

Eric Schuurmans

 

Line up & Featurings:

“Funkyjenn”: lead & background vocals, percussion
Ted Russell Kamp: bass, Hammond, percussion, acoustic guitar, backings (Shooter Jennings, Jessi Coulter)
Carl Byron: Wurlitzer, acoustic piano, organ, clavinet (“Spencer Davis Group”, Warren Zevon, Jim Lauderdale)
Jamie Douglass: drums (Andy Clockwise, “The Hang”)
John Schreffler Jr.: lead & rhythm guitar, backings (“Squealer”, Gin Wigmore)
Dan Wistrom: lead & rhythm guitar (Rich Robinson, Coby Brown, Jonny Kaplan)
With:
Gina Ciambotti (Bruce Springsteen, Joe Walsh) & Nicole Gordon Bond: backings
Aubrey Richmond: violin

Discography:

2013: “Rock & Roll Voodoo Queen”

Artiest info
Website  
 

Label: Golden Joy Records

video