PERERA ELSEWHERE – EVERLAST

Sasha Perera is bij de zeer ervaren muziekexperten misschien wel gekend als de explosieve vrouwenstem bij de technologische muziekformaties ‘Jahcoozi’ en ‘Modeselektor’. Met het album “Everlast” is ze als ‘Perera Elsewhere’ aan haar eerste werk als soloartieste toe, hoewel ze voor dit project ook heel wat hulp kreeg van muzikale vrienden als Gonjasufi, Maria Minerva en Hype Williams.

Het lichtjes psychedelische album laat ‘Perera Elsewhere’ horen op een veel rustigere wijze dan bij de twee hierboven vermelde groepen die beiden meer puur op elektronica gebaseerde muziek brengen. Zij brengt hier eerder deels akoestische nummers in een melancholische pop- en soulstijl die hier en daar een beetje aan het werk van ‘Portishead’ doet denken.

De eerste single uit het album “Everlast” is het nummer “Bizarre” dat u op bijgaande video kunt bekijken en beluisteren. Andere muzikale hoogtepunten op dit uit 12 voornamelijk experimentele tracks bestaande album worden gevormd door het samen met de Amerikaanse dj, acteur, yogaleraar en muzikant ‘Gonjasufi’ (aka Sumach Ecks) gebrachte liedje “Giddy”, het melancholische “Dreamt That Dream” en het samen met ‘Springintgut’ (aka Andi Otto) gebrachte nummer “Shady”.

De in Londen geboren, maar sinds geruime tijd in Berlijn wonende artieste is ook een gekende dj in de Duitse hoofdstad onder haar artiestennaam ‘Mother Perera’. Op dit debuutalbum gaat deze dame ook geen controversiële onderwerpen uit de weg. Zo zingt ze over de afschuwelijke corruptie van de georganiseerde godsdiensten of sekten, over de discriminatie tussen mannen en vrouwen en over de snelle technologische vooruitgang die de mensen alsmaar meer afhankelijk probeert te maken. Deze plaat is enkel geschikt voor liefhebbers van experimentele, psychedelische fluisterpop.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Friends Of Friends Network
Distr.: V2

video