HARTLEY AND WOLFE – BESPOKE FUTURE

‘Hartley And Wolfe’ is een pseudoniem voor een gelegenheidsgroep rond soulzanger Greg Blackman uit het Britse Essex en hip hop-, soul-, reggae- en elektronicaproducer DJ Vadim, een in het Russische Leningrad geboren DJ en producer die opgroeide in Londen en momenteel vaak werkt vanuit Berlijn en New York.

Greg Blackman is een professionele muzikant die samen met zijn buddy Nathan Wacey ook deel uitmaakt van het duo ‘The Paragons Of Goodness’. In 2010 verscheen “The Price Of Love”, zijn debuutplaat als soloartiest waarin ook toen al soul en hip hop tot een grote smeltkroes werden vermengd. Hoewel deze Greg Blackman een 100% blanke man is, klinkt zijn soulstem als ware ze afkomstig van een zwarte soulzanger à la Marvin Gaye, Curtis Mayfield of funkkoning Rick James.

Het twaalf tracks tellende album “Bespoke Future” zal op 18 november in de platenzaken liggen en is het resultaat van de muzikale samenwerking tussen Greg Blackman en DJ Vadim. De plaat begint met het nummer “You’ve Got Nothing” dat als eerste single zal verschijnen en dat we voor u op bijgaande video aan deze recensie hebben toegevoegd.

Af en toe zitten er trouwens behoorlijk wat funky klanken in de dansmuziek op deze plaat, zoals bijvoorbeeld in de song “The Little Things” of in het groovy klinkende nummer “What I’ve Been Told”. Ook superster ‘Prince’ loert hier en daar om de hoek in liedjes als “Turn The Volume Down”, het funky “Lady Sunshine” of in het melodieuze “Dancing In Circles” en de eerder aangehaalde Marvin Gaye herleeft heel even in het ritmisch kabbelende soulnummer “Console”.

Dat deze beide heren de soulmuziek als bloed door de aderen hebben stromen is wel duidelijk bij de beluistering van dit album. Meerdere van deze songs zullen vaak op de draaitafels van de Londense nachtclubs terecht komen en misschien ook wel ontdekt worden door de DJ’s buiten het Verenigd Koninkrijk.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: BBE Records
Distr.: V2

video