THE ROLLING STONES – SWEET SUMMER SUN – HYDE PARK LIVE (DVD / 2 CD)

Op 6 en 13 juli van dit jaar passeerde de in 1962 opgerichte rockgroep ‘The Rolling Stones’ in hun thuishaven Londen voor twee optredens in het kader van hun ’50 And Counting Tour’-wereldtournee. Voor in totaal 100.000 fans speelden Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts een van energie blakend ‘Greatest Hits’-concert in het Londense Hyde Park dat werd opgenomen voor een live dvd en dubbel-cd die nu op de markt wordt gebracht onder de titel “Sweet Summer Sun – Hyde Park Live”.

Eén week na die optredens werd dit live concert gedurende vier weken op iTunes aangeboden als digitale download en dat was zo’n groot succes waardoor tot de internationale release van deze dvd en cd’s werd besloten. Met in totaal 16 hits uit het eindeloze songrepertoire van ‘The Rolling Stones’ is dit natuurlijk geen volledig overzicht van hun carrière maar het is absoluut een verrijkend document voor de collectie van de ontelbaar grote schare fans van deze succesformatie.

Zoals bij elk concert werd ook hier begonnen met het onweerstaanbare “Start Me Up” (zie video) waarmee de fans meteen uit de bol kunnen gaan en hun muzikale kennis van de songs en teksten van de hits van ‘The Rolling Stones’ kunnen etaleren tijdens de songs “It’s Only Rock’n’Roll”, “Ruby Tuesday”, “Honky Tonk Women”, “Miss You”, “Jumpin’ Jack Flash”, “Sympathy For The Devil”, “Brown Sugar” en afsluiter “(I Can’t Get No) Satisfaction”.

Voormalig ‘Rolling Stones’-gitarist Mick Taylor kwam halverwege de set heel verrassend het podium opgewandeld om met zijn (letterlijk en figuurlijk) oude vrienden mee te spelen op de bluessong “Midnight Rambler” en bij slotnummer “Satisfaction”. Gitarist Keith Richard speelt ook twee keer de rol van leadzanger op zijn bluesy lied “You Got The Silver” en bij het stevig rockende “Happy”. Daarna keert Mick Jagger met gitaar omgord terug op het podium om “Miss You” voor zijn rekening te nemen.

Tussen de live fragmenten door krijgen we schitterende beelden van de ondergaande zon over Hyde Park en komen de bandleden op de dvd zelf vertellen over hoe ze dit optreden en hun terugkeer naar Londen hebben ervaren. Op de dubbel-cd van dit live optreden staan er nog vier nummers die niet voor deze dvd werden weerhouden: “Tumbling Dice”, “Emotional Rescue”, “Paint It Black” en “Before They Make Me Run”.

De vorige passage van ‘The Rolling Stones’ in Hyde Park dateerde al terug naar 1969. Het is dus heel goed te begrijpen dat de vele Londenaars en de in topvorm verkerende bandleden laaiend enthousiast waren over dit hernieuwde optreden in hun thuishaven. Hoeveel energie er van dit in totaal twee uur durende optreden uitging kunt u nu dus zelf ervaren op deze dvd die vanaf 11 november 2013 voor een zeer schappelijk prijsje in elke platenzaak te verkrijgen is.

(valsam)

SETLIST

1) Start Me Up
2) It’s Only Rock ‘n’ Roll
3) Street Fighting Man
4) Ruby Tuesday
5) Doom And Gloom
6) Honky Tonk Women
7) You Got The Silver
8) Happy
9) Miss You
10) Midnight Rambler
11) Gimme Shelter
12) Jumpin’ Jack Flash
13) Sympathy For The Devil
14) Brown Sugar
15) You Can’t Always Get What You Want
16) (I Can’t Get No) Satisfaction

Artiest info
Website  
 

Label: Eagle Rock Entertainment Ltd.
Distr.: [PIAS]

video