BOBBY MESSANO (With DEANNA BOGART) - WELCOME TO DELTAVILLE

De kenners onder onze lezers zullen bij het zien van de hoes van deze nieuwe Bobby Messano cd wellicht niet lang moeten nadenken, die is duidelijk een verwijzing naar de legendarische "Beano Album" hoes, die John Mayal's eerste Bluesbreakers plaat omhulde. Meteen ook de eerste kennismaking voor zovele bluesfans met het talent van de leadgitarist op die plaat, namelijk Eric Clapton, die net na zijn "Yardbirds" periode en even voor zijn oprichting van "Cream" op deze invloedrijke pure bluesplaat mocht meespelen onder de vleugels van John Mayall en producer Mike Vernon.

Net als die bewuste plaat opent ook deze cd met "All Your Love" van Otis Rush, maar verder is het grootste gedeelte van de songs van de hand van Bobby Messano zelf. Bobby is een uitstekende bluesgitarist, die hier bij het grote publiek misschien nog niet zo bekend is, maar wanneer we zeggen dat hij al 8 "Grammy" nominaties kreeg, begrijp je dat hij wel degelijk tot de top van de gitaarwereld behoort.

De vaste leden van Bobby Messano's band zijn voor deze gelegenheid aangevuld met enkele bekende gastmuzikanten. Zo is er als saxofoniste Deana Bogart die zorgt voor wat jazzy invloeden die we niet zo gewoon zijn op Messano's releases. Verder is er noch de herkenbare stem van Tracy Nelson (Mother Earth), en de knappe bijdragen op toetsen van niemand minder dan een "Neville Brother", meer bepaald Ivan.

Zoals gezegd, bevat de cd, naast hoofdzakelijk eigen songs, ook enkele covers, zoals de instrumental "Sleepwalk" bekend van Santo & Johnny, een nummer dat hij een zeer bluesy nieuw jasje aangemeten krijgt, zonder echter de originele versie te vergeten. Verder is er nog de "Traffic" klassieker "The Low Spark Of High Heeled Boys", een compositie van Steve Winwood, geschreven samen met Jim Capaldi. Dit lange, bijna 15 minuten durende prachtnummer sluit deze cd waardig af. Een track die thuis nog regelmatig door de boxen zal schallen...

Van de eigen composities onthouden we vooral de titelsong "Welcome To Deltaville", het reggaegetinte "That's The Way Of The world" en natuurlijk "I Ain't Got Diddly" met... U raad het al...een Bo Diddly beat.

Verder willen we nog even de superieure geluidskwaliteit vermelden, die deze sterke cd naar een nog hoger niveau tilt, en er zodoende een echte aanrader van maakt. Dus fans van het betere, bluesy gitaarwerk, niet twijfelen....aanradertje!

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video