BRIAN WRIGHT – RATTLE THEIR CHAINS

Na “Dog Ears” uit 2006, “Bluebird” uit 2007 en “House On Fire” uit 2011 komt de Amerikaanse singer-songwriter Brian Wright uit Waco, Texas met een schitterende nieuwe, vierde soloalbum. Bij zijn vorige, volledig alleen opgenomen plaat hebben we al gewezen op de grote diversiteit in songs en muziekstijlen die deze poulain van Tom McRae te berde wist te brengen en ook op dit album “Rattle Their Chains” varieert Brian Wright alweer tussen rock, pop en country met liedjes die volgestouwd zijn met zinvolle songteksten.

Voor dit nieuwe album kon hij rekenen op de hulp van een serie topmuzikanten die trouwens ook zijn vaste begeleidingsband vormen: toetsenist Brother SAL, gitaristen Eli Wulfmeier en Joe Purdy, bassist Jon Flaugher en drummer Frederik Bokkenheuser. Daarnaast was er ook nog wat extra bijstand in de studio van gastmuzikanten zoals o.a. fiddler Michael Starr, pedal steelgitarist David Immergluck, cellist Oliver Krauss, saxofonist James King en trompettist Javier Gonzalez, terwijl Sarah Roberts voor de vrouwelijke backing vocals zorgde.

Op dit door Brian Wright zelf geproduceerde album brengt hij 12 nieuwe, eigen composities die in totaal voor een kleine 50 minuten puur muzikaal genot weten te zorgen. De song “Haunted” is een countryballad die zonder meer bij de genreklassiekers mag worden bijgeschreven. Andere prachtnummers zijn softrocker “We Don’t Live There”, het akoestische “Weird Winter” (zie video) en de soulvolle pianoballad “The Good Dead Queen” die sfeervol met een soort van New Orleans Dixieland-brassband wordt georkestreerd.

Dat zijn nog maar vier van de songs die vermeld dienen te worden, want ook het zeer ingetogen gebrachte “Can’t Stand To Listen”, het melancholische liefdesliedje “You Got It All” en het 7 minuten durende, aan de oudere Johnny Cash herinnerende “Rosalee” zijn pareltjes aan de kroon van dit geweldige talent.

Brian Wright is een man die de knepen van het vak ‘singer-songwriter’ helemaal heeft doorgrond en fantastische songs uit zijn mouw weet te schudden; liedjes die beklijven en schreeuwen om gehoord te worden door een zo ruim mogelijk publiek. U zou eigenlijk bij die doelgroep moeten behoren en zo snel mogelijk kennismaken met deze Townes Van Zandt of Woody Guthrie van de 21e eeuw! Zijn nieuwste album “Rattle Their Chains” is daartoe het meest voor de hand liggende vehikel.

(valsam)
“With his 4th release ‘Rattle Their Chains’, American singer-songwriter Brian Wright just continues to build on his bright career that was already solidly based on the foundations of his three previous records. A few songs on this album can become instant classics in their genre, especially countryballad ‘Haunted’ is impressive and deserves to be covered by country’s greatest.“ – www.rootstime.be

;

Artiest info
Website  
 

Label: Sugar Hill Records
Info: Hemifran

video