JOHANNA ESTHER – LA LA LA (DON’T SING THAT SONG)

Johanna EstHer is een jonge Zweedse zangeres en songschrijfster uit Jönköping die omwille van een auto-ongeval en wat stemproblemen vrij lang heeft gedaan over het tot stand brengen van haar debuutplaat “La La La (Don’t Sing That Song)”.

Ze heeft die minder leuke situaties echter aangegrepen om tien liedjes vol licht, vreugde en hoop te schrijven die ze nu op deze plaat heeft samengebracht. Al van toen ze vijftien jaar was droomde Johanna EstHer ervan om zangeres te worden en een plaat te maken. Haar toen net aangekochte akoestische gitaar diende als hulpmiddel om daarvoor de liedjes te componeren.

Nu is haar droom dus uitgekomen en kan ze proberen om internationaal door te breken met haar eerste officiële studioplaat. Het eerste nummer op dit album is een folkrocksong die “I’m Ready” heet, waarna het tempo drastisch naar beneden wordt gehaald voor de laid back gezongen ballad “Brake”.

In een stijl die wat aan Shawn Colvin en Joni Mitchell doet denken zingt Johanna EstHer zachtjes, lieflijk en haast fluisterend in de liedjes “Simple”, het wat trieste ‘break up’-nummer “Salut”, in “Oh My Lord” en in de eveneens van emotionele teksten voorziene afscheidsliedjes “Long Way Back (David L)” en “Easier This Way …”.

De albumtiteltrack “La La La” is echter een stevige, uptempo gebrachte countryrocksong en ook in het lekker swingende “Singalong” wordt de luisteraar uitgenodigd om met het liedje mee te zingen. Deze debuutplaat is dus niet helemaal kommer en kwel, maar van de meeste liedjes wordt je toch niet echt vrolijk.

Maar laat dat nu echter de belangrijkste kwaliteit zijn in de liedjes en in de muziek van Johanna EstHer en u zult al wel gemerkt hebben dat we deze jonge Zweedse dame na dit knappe debuutalbum nog veel succes willen toewensen in de voortzetting van haar muzikale carrière.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: JoE Records

Info: Birds Will Sing For You office