CODY BEEBE & THE CROOKS  – OUT HERE

“Cody Beebe & The Crooks”, een roots rock band, is in 2009 gevormd in Seattle, WA, rond zanger, gitarist en frontman Cody Beebe. De “Crooks” (‘de oplichters, kronkels’ !?) zijn Aaron Myers (keys, alto sax), Eric Miller (bas, gitaar), Joe Catron (percussie) & Chris Green (drums). Van 2009 tot 2012 tourde CBC door dertig staten en deden ze meer dan vierhonderd shows. Ze konden zo het podium delen met Buddy Guy, Stevie Nicks (“Fleetwood Mac”), Jimmie Vaughan, K.D. Lang, Josh Turner, Jason Reeves, Jerry Jeff Walker…  CBC wordt in de pers omschreven als een update van Lynyrd Skynard (1964-1977 - “Sweet Home Alabama”) & “The Allman Brothers Band” (Duane & Gregg Allman). Vanaf de oprichting verlieten twee muzikanten de band, maar hierdoor werd de band hechter. Hun eerste album werd in 2009 opgenomen, na slechts dertig optredens. In de winter van 2012 werd er tijd vrij gemaakt, om aan een nieuwe album te werken. Met dit tweede album is er een vervolg gebreid aan hun debuut album uit 2009, “Friends Of The Old Mill” en krijgt hun debuut single “Waiting On You” een vervolg met elf nieuwe tracks.

1”Alleway” [De stevige opener van het album is, zoals de titel doet vermoeden, rauw en vooral erg intrigerend] – 2”Hold The Line” [Een hard rock nummer, dat frontman Cody Beebe letterlijk als familieman (zie video) in de kijker zet: – 3”Never Too Young” [Een eerste bluesy intermezzo met fraaie tempo wisselingen en dito gitaar solo’s] – 4”Circle” [Meer Southern gegons…] –5”Dangerous” [Een funky bluesy nummer met een afgelijnde tenor sax David Miner en de backings van Fysah] – 6”Out There” [Een rustpunt met jazzy grooves] – 7”Bitter Run” [Een piano intro opent deze mooie uitgesponnen ballade] – 8”I’ll Get Mine” 9”Anvil” 10”Sweep” [Een van de  met een mooie piano partij, die opnieuw de interesse van CBC laat horen in het mixen van stijlen] – 11”Counting Sheep” [De afsluiter met akoestische gitaren, mandoline en viool laat een ‘andere CBC’ horen].

Met hun tweede album “Out There”, zet de band van Cody Beebe een grotere stap. Het album ademt de sfeer van de bossen uit, het ruwe en het authentieke. Het is een muzikaal document geworden, dat hun reizen weer geeft, hun belevenissen en de verhalen van onderweg. Het is een mix van meerdere stijlen en invloeden, met een goede evenwichtige verhouding onderling. De balans tussen (alternatieve) rock, akoestische nummers, funk en blues is hierdoor in evenwicht. Dit album is het zeker waard om meer dan ééns beluisterd te worden.

Eric Schuurmans

 

Line up:
Cody Bee: vocals, guitar
“The Crooks”:
Aaron Myers: piano, organ, keys, alto sax (6)
Eric Miller: bass, guitar (2), baritone guitar (8,9)
Joe Catron: percussion                                      
Chris Green: drums
Guests:
Fysah: vocals (5)
Ty Paxton: harmonica (1,3)
Greg Floyd: guitar solo (3)
Tim Snider: violin (7,810,11)
Andrew Vait: backings (1,6,9,10,11)
Pauline Wick: backings (1,4,6,7,10)
RL Heyer: guitar, lap steel (4), lead guitar (5)
Tommy Simmons: backings (8,11)
Skyler Mehal: lead guitar (7)
Daniel Kamas: backings (4,7)
David Miner: tenor sax (5,6)
Blake Noble: didgeridoo (3)
Steve O’Brien: trumpet (5)

Discography:
2009: “Friends Of The Old Mill”
2013: “Out Here”

Artiest info
Website