MARK COLLIE – ALIVE AT BRUSHY MOUNTAIN STATE PENITENTIARY

Vorig jaar verscheen het album “Alive At Brushy Mountain State Penitentiary”, een live opname van een optreden van de 57-jarige countryzanger, singer-songwriter en acteur Mark Collie in de ‘Brushy Mountain State’-gevangenis dat al dateert van 17 oktober 2001.

Daar bracht hij - naar het voorbeeld van zijn grote idool Johnny Cash die optrad in de gevangenis van ‘San Quentin’ - met zijn begeleidingsformatie ‘Reckless Companions’ veertien liedjes. Vele van zijn hits waaronder de toppers “Even The Man In The Moon Is Crying”, “Born To Love You” en “Let Her Go” uit zijn vijf tot op heden uitgebrachte countryalbums waren toen nog niet van de partij.

Mark Collie schreef in zijn muzikale carrière ook heel wat liedjes voor andere country-vedetten waaronder Aaron Tippin, Tim McGraw en Garth Brooks en hij acteerde zelf in drie films. Momenteel werkt hij samen met regisseur Ken Mandel aan de finale montage van een documentaire film over dat uitzonderlijke optreden voor al die gevangenen. Die film moet tegen het einde van dit jaar te koop worden aangeboden via de conventionele kanalen.

De gevangenen van ‘Mountain State Prison’ beweerden achteraf dat ze troost en hoop hadden gevonden in dit voor hen speciale optreden op de binnenkoer van de gevangenis en ook voor de muzikanten en voor Mark Collie zelf was dit een heel ongewone maar waardevolle ervaring. Hij bracht er voor de gevangenen zeer belangrijke liedjesteksten zoals “Dead Man Runs Before He Walks”, “One More Second Chance” en “Could’ve Gone Right”.

De Amerikaanse countryzangeres Kelly Willis trad bij die gelegenheid op als gastvocaliste bij drie liedjes: “Heaven Bound”, “Got A Feelin’ For Ya” en “Why Me Lord” en countryzanger Shawn Camp zorgde voor vocale support bij het nummer “Dead Man Runs Before He Walks”. Bluesmuzikant Clarence ‘Gatemouth’ Brown droeg zijn steentje bij aan het nummer “Someday My Luck Will Change” en het lokale ‘Brushy Mountain Prison Choir’ zong mee met de knappe afsluiter “Gospel Train”.

Deze gevangenis in Tennessee werd in 2009 definitief gesloten. Ze werd nog als locatie gebruikt voor de film ‘The Silence Of The Lambs’ met kannibalist-psychopaat Hannibal Lecter achter de tralies. Bij de beroemdste echte gevangenen hoorde James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King, die er in 1977 in slaagde om twee dagen uit deze gevangenis te ontsnappen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Wilbanks Entertainment