THE RENEAUS – THE SEASON

In vergelijking met de samenstelling van de vanuit Nashville, Tennessee opererende formatie ‘The Reneaus’ ten tijde van de release van hun debuutplaat “Room For Roses” aan het einde van 2011 is er niet echt iets veranderd, althans volgens het cd-hoesje van hun nieuwste plaat “The Season”.

Toetsenist Jon Winn is nog altijd de echtgenoot van de blonde frontvrouw en songschrijfster Ashley Winn (haar meisjesnaam is Ashley Cooper) en verder is er eveneens nog altijd sprake van het broederpaar Steven (gitaren) en David Page (drums), net als van vader en dochter Warren (bas) en Layne Guyer (fiddle & banjo).

Ashley Winn componeerde tien nieuwe liedjes voor “The Season”, songs met opvallend korte titels, waarbij er een soort van drieluik verwerkt zit in de nummers “What You Gave”, “What You Said” en “What You Need”. Maar de sopranozangeres steekt op dit album van wal met een zachtrockende song die “Firing Line” heet, om daarna naadloos over te schakelen op een poppy ballad in “Without A View”.

Haar fluweelzachte stem heeft iets jazzy en zwoels in zich en dat exploiteert Ashley Winn ten volle in songs als “The Thread”, het intimistisch dromerige “Drift Away”, de dito albumtitel “The Season” en in de prachtige slotsong “There Is A Light”.

Ons favoriete nummer op deze tweede plaat van ‘The Reneaus’ is echter “Fools” dat u op de hier bijgevoegde video kunt beluisteren. Ook het Hammondorgel dat de sfeer bepaalt in het liedje “What You Gave” kan ons in grote mate bekoren, net als het wat meer duistere karakter van “What You Said” en “What You Need”.

Vergeleken met “Room For Roses” is het album “The Season” nog rustiger en intiemer geworden, maar de liedjes op deze plaat zijn naar onze bescheiden mening ook nog tijdlozer in vergelijking met de songs op de debuutplaat van ‘The Reneaus’. Deze cd hoort in de speler te zitten tijdens de komende winteravonden, zo net nadat de duisternis is ingevallen en de sfeer perfect zit voor deze intieme luisterliedjes.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video