ELIZABETH MACINNIS – ONE EYE ON THE HIGHWAY

In Canada was Elizabeth MacInnis in de voorbije jaren heel vaak op de televisie en de radio te horen, maar dan niet als solozangeres maar wel als stem bij commercials voor radio en tv. De in Edmonton, Alberta geboren en getogen dame is een sopraan met een zeer breed vocaal bereik van vijf octaven.

Het hoeft dan ook niet echt te verwonderen dat zij vroeg of laat met een eigen plaat op de proppen zou komen en ‘Yes’-producer Billy Sherwood nam dan ook graag de honneurs waar om haar eerste soloalbum “One Eye On The Highway” in zijn studio in Los Angeles te produceren.

De songs op deze plaat zijn onder de noemer alt.country en pop te klasseren. Het album bevat elf liedjes waarvan Elizabeth MacInnis er zes zelf heeft gecomponeerd en haar grote broer Norman James MacInnis mee heeft getekend voor twee nummers.

Het eerste liedje op deze cd is de albumtiteltrack “One Eye On The Highway” die meteen gevolgd wordt door de eerste single die uit het album werd getrokken: “Treat A Lady Right” over een verboden liefde. Intussen is er met het liedje “Someone” ook al een tweede single op de markt gekomen, een nummer over de noodzaak om een schouder te vinden om getroost te worden als het eens wat minder gaat of als het hart gelucht moet worden.

“Can You Dance”, “Love’s Got Rhythm & Blues”, “Did I Touch You?” en “Can I Quit My Day Job Yet?” zijn uptempo gebrachte nummers, maar wij vinden Elizabeth MacInnis toch veel meer op haar sterkst performen in de emotionele ballads die op deze plaat te horen zijn.

De titels van die naar het hart mikkende liedjes zijn “Whatever We Do” en de twee versies - een ruim georkestreerde interpretatie en een ‘unplugged’ versie met akoestische gitaar en viool - die zij op deze plaat brengt van het nummer “That’s What Momma Always Said”.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby