POWDER MILL - LAND OF THE FREE

Je zou de muziek van Powder Mill, een band uit Missouri, waarschijnlijk het best kunnen omschrijven als Southern rock, maar deze jongens vallen toch niet enkel onder deze noemer te vatten. Ze hebben duidelijk de roots van pioniers van het genre als Lynyrd Skynyrd, en wat later The Black Crowes, maar ook de invloeden van meer recente zuiderse rockbands als Drive By Truckers en bijvoorbeeld Slobberbone.

In de openingstrack "Letters From Jail" neemt de pure countryrock nog helemaal de bovenhand, maar in "Knockdown Dragout Love" ligt de nadruk al veer meer op de rock, en zitten de herkenbare invloeden van een band als Lynyrd Skynyrd duidelijk in die song verweven. Ook de titelsong heeft datzelfde vuur en een track als "40 Miles West Of The Cotton" bovendien zo een aanstekelijk ritme dat je onmogelijk nog stil kan blijven zitten. "All The Time" de voorlaatste song, heeft zelfs een licht funky ondertoon, terwijl ze afsluiten zoals ze begonnen zijn, met een meer country gerichte track als "Mississippi Showboat".

Kortom, deze vijfde cd van de band, waarvoor ze als hun producer niemand minder dan Cody Dickinson van North Mississippie All Stars wisten te strikken, en waar we ook Jimbo Mathus als gastzanger op kunnen terughoren is zeker spek voor de bek van de fans van hedendaagse, maar pure Southern Rock. Het genre mag dan hier in onze contreien een beetje de stempel hebben van niet meer erg hip te zijn, na het beluisteren van "Land Of The Free" mag Southern Rock vlug een echte revival beleven. Dit is nog pure.. onbespoten rock, recht voor de raap, niks meer, maar ook niks minder!

(RON)

 10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
POWDER MILL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video