LOVEFLOWERS – BRIDGE OR BARRIER

Terwijl ze op hun titelloze debuutplaat “Loveflowers“ nog de helft van de liedjes in hun moedertaal brachten, koos het gelijknamige Zweedse trio er voor om bij de opvolger enkel nog twaalf Engelstalige nummers op te nemen, iets dat wij hen eigenlijk al adviseerden in onze recensie van dat debuutalbum. We durven daarbij veronderstellen dat Leif Thörner (gitaar, zang, bas), Michael Greiffe (drums en percussie) en Yvonne Greiffe (harmony vocals) daarmee nu op een meer internationale afzetmarkt proberen te mikken.

‘Loveflowers’ werd in 2006 opgericht in het Zweedse plaatsje Västervik en nam hun tweede album “Bridge Or Barrier” op in een professionele studio ‘House Up On The Hill’. Ze stuurden het resultaat van hun noeste arbeid door naar Illinois in de Verenigde Staten, waar John Crip in zijn ‘Massive’-studio een gedetailleerde ’mastering’ van die liedjes heeft uitgevoerd.

Net als voor hun debuutplaat ging ‘Loveflowers’ grasduinen in de on-Zweedse muziekwereld van alt.country, folk en pop. In hun eerste album ging het er qua instrumentatie nog zeer sober aan toe, maar voor “Bridge Or Barrier” werd er heel wat extra orkestratie aan de songs toegevoegd. Alle nummers zijn originele, eigen composities en daar zitten een aantal knappe tracks tussen.

Zo klasseren wij het folknummer “Shepherd Of Soul”, het traditioneel klinkende “Like A Brick Of Stone”, de poppy ballad “My Beautiful Child”, “Stars In The Night” en het van een parlando door een klein meisje voorziene “Little Girl” bij onze favoriete liedjes op “Bridge Or Barrier”, dat daarvoor van ons ook het waarderingsetiket ‘prima plaat’ mag opgekleefd krijgen.

(valsam)
“Compared to their debut album, the Swedish folk and alt.country trio ‘Loveflowers’ has increased the orchestration. The professional recording and the all English songs on their second record ‘Bridge Or Barrier’ demonstrates that they are now straight forward shooting towards a well deserved international recognition.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: MiLe Music
Info: Hemifran