GRAVEYARD LOVERS  – DREAMERS

“Graveyard Lovers” (GL) zijn een op Louisiana blues gebaseerde indie / grunge rock trio, die de geest van de R&R opgraven, daarna drenken in zware blues riffs en ze besmeuren met het gruis van de aarde. “Graveyard Lovers” verstrengelt de diepste en donkerste melodieën en passies van het trio. De muzikanten zijn Zach Reynolds (Schreveport, LA) - vocals,  guitar, Tricia Purvis (Sayville, Long Island, NY) – drums, Orion Wainer (Boston, MA) – bass en (dit is nog vrij recent ook de broer van Zach) Joel Reynolds (Schreveport, LA), van de groep “Junius” - 2de gitaar. Zach Reynolds komt uit Louisiana, met muzikale folk en blues roots in het ‘Deep South’. Tricia Purvis komt uit de NYC muziek scene, met zijn eigen ontelbare rock waves. “Graveyard Lovers” is ook het verhaal van verliefden. Muzikant Reynolds verhuist in 2009 van New Orléans naar NYC, om aan een solo carrière te beginnen. In ‘the Big Apple’ ontmoet hij Tricia Purvis, een bevallige jonge dame, die al vijf jaren drumlessen volgt en met wie hij een relatie begint. Travis wordt aangemoedigd door haar vriendin Leah Shapiro van de ‘Black Rebel Motorcycle Club’, gezien Travis’ grote passie voor drummen. Tussen het geflirt door ontdekken Reynolds en Purvis, dat er een ontegenzeggelijke muzikale chemie tussen hen beide bestaat. Zo ontstaan in 2010 de “Graveyard Lovers”. In 2011 brengen ze als duo, onder hun naam een EP uit met vijf nummers. In 2013 beginnen ze in de ‘Will Benoit’s Radar Studios’ aan de opnamen van hun eerste volwaardig album. Veteraan en bassist Orion Wainer (bassist in “Coyote Kolb” & samen met producer, zanger / gitarist Will Benoit in “Constants”) was, na het horen van de éérste mixes, akkoord om verder mee te doen met de “Graveyard Lovers als een trio. In de groep schrijft Zach Reynolds meestal eerst de melodie van een nummer. Daarna voegt Tricia Purvis de drum beat er aan toe. De tekst wordt er later door Zach aan toegevoegd, als hij de sfeer van de song aanvoelt.    

Voor hun debuut album hebben Zach Reynolds & Tricia Purvis de nummers verzameld, die ze in het voorbije jaar geschreven hadden. Omdat ze uiteindelijk te veel  nummers hadden voor hun nieuwe album, is er éérst nog in 2012 de EP “Manifesto” uitgebracht met drie nummers, die ze zeker niet verloren willen laten gaan. De “Graveyard Lovers” zijn een ‘independent’ experimentele band en dit zal uit de volgende duik in het grunge water vlug moeten blijken…     1”Manifesto” [Kernwoord: dynamisch / Een song die ook al in 2012 op hun gelijknamige EP stond is voor de groep zelf een van hun lievelingsnummers / Reynolds’ rauwe stem is een wezenlijk en tastbaar onderdeel van het nummer, maar geeft ook gelijktijdig de sound en de mogelijkheden van de band aan] – 2”Dreamers” [De titelsong is een nummer voor een breder publiek met een rock kantje, met vocale harmonieën die de harde gitaarlijnen wat moeten verzachten] – 3”Love And Hunger” [Het bonkende ritme van dit hard rock nummer, ploft je vanaf de eerste noten in allerijl op het podium tussen de boxen en de band] – 4”You And Me” [De eerste rustige intermezzo met weinig woorden] –5”When I Get Mine” [Dit rock nummer opent groots, met veel retorieken en knappe gitaar riffs] – 6”From My Window” [Een nummer dat qua melodie en slaperige sfeer erg aan “Radiohead” en “Pink Floyd” doen denken, maar met meer bas en drum] – 7”Blessed Are The Ties That Bind” [Kernwoord: ‘slinky’, geniepig / Donkere zware repeterende riffs benadrukken de sfeer van hoop, angst en verwachtingen / Opnieuw is alles ondergedompeld in een “Pink Floyd” sfeertje] – 8”Nameless” [Kernwoord: post-punk / Dit is waar grunge voor staat: Amerikaanse gitaarrock die in de late jaren tachtig ontstond in Seattle. Grunge kwam voort uit de noise rock en alternatieve rock en koppelt de strakke eenvoud van de punk en indierock aan het overstuurde gitaargeluid van de heavy metal] – 9”Piedmont Blues” [Is van het album het nummer met het meeste potentieel aan blues] – 10”The Island” [Kernwoord: pop, etherisch en vluchtig] – 11”Working For The Company” [De afsluiter is een aanklacht, met een losgelaten ‘gang’ die schreeuwerig hun beklag mogen doen…].

“Graveyard Lovers” is een ‘indie(pendant)’ band, met duidelijk zin in het experimentele, de strakke eenvoud van de punk en het overstuurde gitaargeluid. Donkere blues riffs aangevuld met de rauwe koele stem van Reynolds, scheppen door het album heen, een sfeer van onderdrukte angst, vrijheid en dwang. De “Graveyard Lovers” brengen gitaarrock uit hun wervelende NYC, met flitsen en extracten van Jack White, “The Black Keys” en de “Band Of Skulls”… Dit is muziek voor liefhebbers van het ‘fusion’ genre, die willen genieten van de veelzijdigheid en sterkte van rock muziek, die in evenwicht gehouden wordt door de kracht van de details.  

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
GRAVEYARD LOVERS 
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Line up:

Zach Reynolds: vocals,  guitar
Tricia Purvis: drums
Orion Wainer: bass
Gang vocals by: Diego Bazan, Laeby Benoit, Brandie Doyle, Claudia Montoya, Rob Motes, Mike Repash-Nieves, Vanessa Seis, Andrea Wainer, Orion Wainer & Katty Walsh

Discography:

2011: “Graveyard Lovers” – five tracks album
[“Everyday Is A War”, “Urban Blues”, “Ripe To Misbehave”, “Burn The Malls” & “The World Is Ending”]
2012: “Manifesto” – EP – three tracks album
[“Manifesto”, “Gone Too Far” &“Stranger”]
2013: “Dreamers” – full length eleven tracks album

Artiest info
Website  
 

video