LISA LIM  – LISA LIM

Singer-songwriter en multi instrumentaliste Lisa Lim uit Fredericksburg aan de Oostkust, VA, treedt al ruim twintig jaren op als muzikant. Ze tourt al jaren solo, in duo’s en met een band. Haar gitaar, slide en ritme gitaar workshops zijn heel populair en befaamd. De passie en de energie die ze in haar optredens legt, laten niemand onberoerd. Haar muziek is aanstekelijk, het ritme aantrekkelijke en haar zang heel energiek. Ze heeft al op het podium gestaan met vele artiesten als Gaye Adegbalola, Andra Faye, Dick Dale, Tom Principato, Linwood Taylor, “Sol & Funk Root”, “Mary Shaver & Devon Allman’s Honeytribe”. Onlangs is ze nog op tournee geweest met haar “Lisa Lim Band” en Don Chapman. Haar debuutalbum uit 2007 “Crazy Feelin' This Way" kreeg in 2008 een “WAMA” nominatie als “Best Blues & R&B Recording” (WAMA: ‘Washington Area Music Association). Lisa werkt facultatief mee als muziek lerares aan de “National Guitar Workshop” en is een actief lid van de ASCAP, SAW, WAMA, “DC Blues Society”, “River City Blues Society”, “Natchel Blues Network” en de “Gina 411 & Go Girls Music”. Lisa Lim nam onlangs haar tweede album op in de ‘Elastic Studios’, Herndon, VA. Haar stijl kan je niet in een vakje duwen. Op haar album overschrijdt ze meerdere grenzen: blues, indie, hedendaagse rock, roots, pop, punk en zelfs country. Zelf zegt ze beïnvloed te zijn door meerdere stijlen: van Beethoven, Jimmy Page en Roy Buchanan tot Sheryl Crow, Eric Clapton en Buddy Guy. Lisa schreef alle nummers, zingt de lead vocals en speelt elektrische, akoestische en bas gitaar en doet ook even de percussie. Volgende experten hielpen haar met het album: Thomas Johansen (productie, mix), Andreas Holmstrom (bass), Scott Rabino (drums), Tara Jacobs, Mary Shaver en Anson Dross (backing vocals) en Steve Fallone (mastering). 

1”Superstitious Mind” [Dit is géén echt blues nummer, dat daarom ook een rock liefhebber na het gezoem in de intro en mede door de tekst, zal aanspreken] – 2”My Perfect World” [Rock anno 2013] – 3”Broken Promise Blues” [De aanzienlijk andere rauwe rockin’ blues Lisa en de Moog synthesizer van Thomas Johansen, nemen het over van de drums bij de start / Heren we zijn gewaarschuwd: verbreek uw geloften met Lisa niet!] – 4”Distant second” [Terug naar de traditionele rock / Detail: Lisa speelt op een vervormde bas gitaar] –5”Perfect Fit” [Het upbeat tempo en ritme passen bij de teksten en de emoties van het nummer] – 6”Denial” [Het vocale primeert sterk in dit wat rustigere nummer en zet de instrumenten wat in de schaduw] – 7”Please, Please Don’t Go” [Alles klinkt zoals in een blues ballade, met een vleugje mystiek, op een warme ondergrond van orgel grooves en Lisa die heel soulful zingt] – 8”I Got You” [Van start tot einde is er alles: romantiek, een gevoelige tekst en het juiste ritmen van de steel drum, de samenzang… Lisa de crooner ergens ver weg op een vakantieplek in de Bahama’s] – 9”Our River” [Het nummer is opgedragen aan de grootouders / Het nummer bewijst Lisa’s veelzijdigheid van stijlen in een mix van roots, blues, country en pop / De melodie leent zich (opnieuw) perfect voor Lisa’s vocale kwaliteiten / De reünie song] – 10”Letter” [Terug in de tijd met een nummer dat altijd zal bijblijven…] – 11”Let Go” [Een knappe mix van rock en pop, waarbij de krachtige tekst en het eenvoudige upbeat arrangement van bas en drum, het positieve en de hoop extra in de verf zetten in de jachtige wereld waar we nu in leven / Een concert song] – 12”Manic Energy” [De afsluiter is een moeilijk te omschrijven nummer. Ik onthoud vooral het gezang in de achtergrond en maak geen gewag van het manische, kwade en de rest].

Het tweede album van Lisa Lim is een explosief vat vol met de gevoelens van een bewogen zangeres, die je de kans geeft om alles rond je eens van je af te zetten. Lisa is een dame die je af toe in de houtgreep houdt, maar doe je ook laat beseffen dat de dingen in het leven ook mooi kunnen zijn. Geniet vooral van de lekker in de oor liggende rock en de ingetogen gevoelige ballades!

Eric Schuurmans

“Passionate, energetic, rhythmic and catchy music in combination with a very strong vocal performance would be a correct definition for the emotional ballads and the blues and rock songs on the latest record of the American multi-instrumentalist and singer-songwriter Lisa Lim. She is a rough diamond with a true rock and roll mindset and tons of talent, which is here translated in twelve entertaining songs.” – www.rootstime.be

 

Line up:

Lisa Lim: lead vocals, guitar, distorted bass (4)n percussion (8)
Thomas Johansen: Hammond organ, percussion, programming (1,2,6,7,10,11), moog (3,11), CP70 (3,8,10,11), Rhodes (6,9,10), harmonica (10), backings (10,12)
Andreas Holmstrom: bass
Scott Rabino: drums, percussion (8)
Mary Shaver: backings (1,5,7,8,9,12)
Tara Jacobs: backings (1,2,4,6,7,8,10,11,12)
Pauline Anson Dross: backings (4,8,12)

Discography:

2008/ “Crazy Feelin’ This Way”
2013: “Lisa Lim”

 

 

Artiest info
Website  
 

Amazon

Label: Spin Dog Records

Info: Hemifran

video