JEFF LARSON – CLOSE CIRCLE

Jeff Larson is een typische Amerikaanse singer-songwriter die met de regelmaat van de klok een nieuwe plaat op de markt brengt. In 2008 debuteerde hij als solozanger met het album “Left Of A Dream” en in 2009 leverde hij zijn tweede album “Heart Of The Valley” af. In juni 2011 verscheen zijn akoestische album “House Concert” en midden 2012 kregen we zijn laatste verwezenlijking op plaat in onze bus met de cd “The World Over”.

Het schrijven en brengen van mooi in elkaar geknutselde liedjes werd door de jaren heen zijn handelsmerk en het professionalisme in deze noeste arbeid steeg parallel met de release van een nieuw album. Nu kregen we “Close Circle”, de vijfde officiële plaat van Jeff Larson, toegestuurd met het verzoek om er eerst eens goed naar te luisteren en dan onze beoordeling in een recensie neer te schrijven.

Deze cd bestaat uit tien nieuwe nummers van Jeff Larson en voor de opname ervan in de studio kon hij rekenen op de bereidwillige medewerking van snarenvirtuoos Jeff Pevar en van Gerry Beckley en Dewey Bunnell, twee stichtende leden van de Londense folkrockgroep ‘America’ die ook al als backing vocalisten participeerden op “Left Of A Dream”. Ook zijn vertrouwde backing zangeres Jeddrah Schmit, dochter van ‘Eagles’-zanger en bassist Timothy B. is als vanouds weer van de partij op vier nummers.

Op “Close Circle” brengt Jeff Larson opnieuw typische, naar de jaren ’70 neigende, zachte en melodieuze Californische folkrockmuziek die er bij de luisteraars ingaat als zoete broodjes. Haast elke track op deze plaat klinkt zeemzoet en heeft hitpotentieel, te beginnen met opener “Rescue”, gevolgd door het op iets van Jackson Browne lijkende “Folowing The Echoes”, het zonovergoten rocklied “Every Hour On The Hour” (dat aan het einde van de cd nog eens terugkomt in een alternatieve mix) en de intieme ballad “Even When The Rain Comes”.

Zoeken naar een iets zwakker nummer op dit album is tevergeefse moeite want “Goodbye Ocean Street Beaches”, “Rain Soaked Cloud”, “Always the Mystery” en “How Long Running” zijn evenzeer meer dan waardevolle songs. Voeg daar “Arizona Again” en “The Lay Of The Land” nog aan toe en u hebt de volledige tracklijst van deze plaat opgesomd gekregen, maar zoals eerder gezegd is dat louter omdat we er geen favoriete nummer uit kunnen selecteren, evenmin als een wat mindere song.

“Close Circle” is dus gewoonweg de vijfde topplaat van Jeff Larson en zonder hem al gehoord te hebben, kunnen we dat eigenlijk nu eveneens al met grote zekerheid vertellen over zijn zesde, wellicht ergens volgend jaar te verschijnen nieuwe album.

(valsam)
“In the tradition of the greatest Californian singer-songwriters, Jeff Larson has now delivered his fifth terrific record ‘Close Circle’. Not one weaker track can be detected and hence also no favourite song can be nominated. That is a luxury which cannot be granted to too many releases.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: NCompass Music

Info: Hemifran