THE HOUSE OF LOVE – LIVE AT THE LEXINGTON (CD & DVD)

Ik heb het eigenlijk altijd al leuk gevonden om historische muziekoptredens aangeboden te krijgen in cd-vorm met daarnaast een dvd met de registratie van dat live optreden in hetzelfde hoesje. Dat gevoel van blijdschap en tevredenheid overvalt me ook nu weer bij het album “Live At The Lexington” van de Londense indie rockgroep “The House Of Love”.

Het ontstaan van deze legendarische band dateert al van 1986 toen frontman en songschrijver Guy Chadwick na het bijwonen van een optreden van ‘The Jesus And Mary Chain’ met een eigen formatie wou beginnen. De huidige drummer Pete Evans en gitarist Terry Bickers waren er van in de beginjaren al bij. Hun allereerste single “Shine On” was meteen raak en bereikte de hit-status in 1987 en een jaartje later was hun derde single “Christine” eenzelfde lot beschoren.

‘The House Of Love’ hield het voor bekeken in 1993, maar besloot om een reünie aan te gaan in 2005, hoewel twee originele bandleden de groep hadden verlaten en werden vervangen door bassist Matt Jury. In deze bezetting treedt het kwartet ook anno 2014 nog steeds op voor volle concertzalen. Hoe het er bij die concerten aan toe gaat, kunt u nu zelf zien op de dvd en horen op de cd “Live At The Lexington” waarop een live optreden van 13 november 2013 in de Noord-Londense concertzaal ‘The Lexington” werd geregistreerd.

Alle hits van ‘The House Of Love’ uit hun vijf oudere albums komen aan bod in deze set en die worden aangevuld met recenter werk uit hun in 2013 verschenen laatste studioalbum “She Paints Words In Red”. Bij de sterkste songs noteren we opener “Destroy The Heart”, “Christine”, het melodieuze “The Beatles And The Stones” uit 1990, de mooie ballads “Phone” en “Lost In The Blues”, “She Paints Words In Red”, “Shine On”, “I Don’t Know Why I Love You” uit 1989 (zie video) en slotsong “Touch Me”, het nummer waarmee ook hun debuutplaat “The House of Love” uit 1988 werd afgesloten.

Deze cd en dvd zijn verplichte kost voor de fans van de betere indie rockmuziek uit de jaren ‘80 en ’90 en als u vroeger al van al die hits van ‘The House Of Love’ heeft kunnen genieten, dan zal dit uitstekende live album voor een heerlijke nostalgische terugblik op het repertoire van deze legendarische Britse band kunnen zorgen. Een echte aanrader.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

Label: Cherry Red Records

video