POLICE DOG HOGAN – WESTWARD HO!

‘Police Dog Hogan’ is de groepsnaam van een achtkoppige formatie uit Londen die zich bekwaamd heeft in het brengen van liedjes in muziekgenres als folk, pop, country en bluegrass. De groep werd opgericht in 2009 en het is een beetje jammer dat je na de beluistering van hun album “Westward Ho!” niet om vergelijkingen met bands als ‘Two Door Cinema Club” of “Mumford And Sons” heen kan, want de formatie heeft duidelijk voldoende karakter en eigenheid om als een originele groep door het leven te gaan.

Het op 6 oktober officieel verschijnende album “Westward Ho!” is de derde studioplaat van ‘Police Dog Hogan’ en is de opvolger van hun tweede plaat “From The Land Of Miracles” en debuutalbum “Fidelis Ad Mortem”. Producer van het album “Westward Ho!” is Al Scott, de bassist van de Britse folkpunkgroep ‘Oysterband’ die zelf ook opereert in dit door ‘Police Dog Hogan’ gebrachte countryfolk-muziekgenre.

Op de twaalf songs van deze nieuwe cd zijn alle typische folkinstrumenten zoals fiddle, banjo, mandoline en accordeon ook nu weer aanwezig. Variatie in de liedjes is in ruime mate voorzien en de eerste drie tracks “Thunderheads”, “One Size Fits All” en “West Country Boy” zijn daar meteen al heel illustratief voor.

Leadzanger en akoestisch gitarist James Studholme, fiddler Eddie Bishop en banjospeler Tim Dowling zijn prominent aanwezig in elk nummer op deze plaat. In de folkballads “St. Lucie’s Day”, het mooie “Buffalo” en “A Man Needs A Shed” valt te horen dat James Studholme een zeer goede zanger is die met zijn rustgevende stem de aandacht van de luisteraar aanzuigt.

Een heel speciaal nummer op deze cd is de melancholische song “Home” die de groep samen heeft opgenomen met de formatie ‘Platform 7’, een muziekgroep die bestaat uit voormalige gevangenen. Het liedje kan op veel bijval rekenen bij de gedetineerden in Engeland die er zowaar hun lijflied van gemaakt hebben.

Andere aan te bevelen tracks van deze plaat die de groep ook in Nashville zal gaan promoten zijn de Americana-song “Crackington”, het uptempo bluegrass- en ‘Cajun’-nummer “Judgement Day” en het slotliedje “No Wonder She Drinks” dat we voor u graag ter kennismaking met ‘Police Dog Hogan’ meegeven op bijgaande video.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
POLICE DOG HOGAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Union Music Store

video