ARJUN – CORE

Geïmproviseerde instrumentale rock- en jazzmuziek spelen is het handelsmerk van de New Yorkse band ‘Arjun’, een driekoppige formatie die sinds 2003 de podia van clubs in ‘The Big Apple’ betreedt om er telkens opnieuw het beste van zichzelf te geven. Centraal in ‘Arjun’ staat de in Canada geboren maar in het New Yorkse stadsdeel ‘Queens’ opgegroeide gitarist Eddie Arjun Peters en hij wordt bijgestaan door bassist Andre Lyles en drummer Lamar Myers.

De groep debuteerde op plaat in 2006 met de cd “Pieces” en heeft zich nu voorgenomen om een trilogie op plaat uit te brengen. Het eerste album in dit drieluik was “Space” dat vorig jaar op de markt werd gebracht en nu is album nummer twee verschenen onder de titel “Core”.

Wie van instrumentale gitaarmuziek houdt zal bij ‘Arjun’ zeker zijn gading vinden. Hoe één en ander klinkt kunnen we u laten beluisteren via de video bij deze recensie. Het is de albumtiteltrack “Core”, een bluesrocker waarvoor het trio de muzikale hulp heeft gekregen van de New Yorkse jazzpianist John Medeski op orgel. Medeski is een veteraan in de avant-garde jazzscène van New York. Hij treedt solo op en is ook één van de leden bij de jazzfunkformatie ‘Medeski Martin & Wood’ uit Brooklyn, samen met drummer Billy Martin en bassist Chris Wood.

‘Arjun’ vertelt in hun nummers boeiende muzikale verhalen zonder woorden en wordt in de vakpers wel eens vergeleken met Stevie Ray Vaughn, Joe Satriani en de ‘Dave Matthews Band’. Eddie Arjun Peters is een begenadigde gitarist die op zeer inventieve wijze vaak ellenlange, doch zeer knappe, passionele en dynamische jamsessies kan spelen, hierin netjes gevolgd door zijn bassist en drummer.

Daarbij komen soul, jazz, blues, funk en rock in meer of mindere mate aan bod. Vast staat dat de luisteraar zich geen ogenblik zal vervelen bij de beluistering van de muziek van ‘Arjun’, onafhankelijk of het nu de nummers zijn die “Rocks”, “Deep Impact”, “Core”, “Crystalline”, “Lavalust”, “Alchemy” of “Within You” heten. Hiermee heb ik u bovendien wel op totaal niet subtiele wijze alle titels van de zeven tracks op deze 37 minuten lang durende cd gegeven.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Pheromene Records

video