JACQUES MEES – DREAM HOUSE (EP)

Jacques Mees is een 55-jarige zingende en songs schrijvende Nederlander uit Tilburg die in die contreien bekend staat als een uitstekende vertolker van liedjes van Bob Dylan. De covers die hij van Dylan’s songs brengt zijn natuurlijk breed gekend bij het publiek, maar Jacques Mees schrijft ook zelf nieuwe, eigen liedjes waarbij hij opereert in de muziekgenres folk, blues, country en Americana.

Vier van deze eigen composities heeft hij in de zomer van 2014 opgenomen onder leiding van de Nederlandse multi-instrumentalist, zanger en producer B.J. Baartmans in diens studio in Boxmeer. Het resultaat van die noeste arbeid is de ep “Dream House” waarvan we onlangs een exemplaar in onze postbus bij ‘Rootstime’ mochten ontvangen voor het schrijven van een recensie.

In amper twaalf minuten maken we kennis met die vier liedjes, te beginnen met “Bike Rider”, een met wat hese stem gezongen gitaarballad waardoor wij de Belgische singer-songwriter ‘Derek’ als vergelijkbaar artiest voor de geest halen. Kim De Beer speelt op dit nummer trouwens een voortreffelijk instrumentaal intermezzo op viool en Liseth Horsten zorgt voor sobere backing vocals.

Het tweede nummer “Up To You” verduidelijkt waarom Jacques Mees een grote fan van Bob Dylan is want dit nummer had evenzogoed ook van deze folklegende kunnen zijn. B.J. Baartmans speelt hier mee op enkele snaarinstrumenten (gitaar en dobro) en hij wisselt deze in voor banjo, mandoline en mondharmonica voor de derde song en albumtiteltrack “Dream House”.

Daarmee zijn we al aan het einde van deze ep gekomen met het liedje “Sneaked Out Of Heaven’s Door”, een song waarover we u geen verdere details of evaluaties zullen onthullen, maar die u zelf kunt beoordelen als u even naar de video bij deze recensie gaat kijken en luisteren.

Er is in de Benelux een trouw publiek te vinden voor de muziek die Jacques Mees op deze plaat brengt. Misschien moet hij gewoon even doorbijten en binnen de kortste keren met een volwaardig studioalbum op de proppen komen. Eén exemplaartje opsturen naar ‘Rootstime’ en wij kunnen u daar dan op deze recensie-pagina’s uitgebreid over informeren.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rock Garage

video