JASON MASI - POWER OF A WOMAN

Iets meer dan twee jaar geleden maakte ik kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Jason Masi die toen net van Richmond, Virginia naar Washington, DC was verhuisd om daar aan zijn muzikale toekomst te gaan werken. De aanleiding van zijn opduiken bij ‘Rootstime’ in 2012 was de release van zijn tweede soloalbum “Life Is Wonderful” dat volgde op debuutplaat “Balance & Pull” uit 2010 en de twee eerder samen met zijn toenmalige groep ‘Jubeus’ uitgebrachte albums “Two Tone Circles” uit 2004 en “Natural Mood” uit 2007.

Onlangs vonden we zijn derde solo-cd “Power Of A Woman” in onze bus. Daarop staan tien splinternieuwe nummers waar Jason Masi zelf zowel tekst als muziek voor heeft geschreven. De uptempo gebrachte albumtiteltrack krijgt u van ons ter kennismaking op bijgaande video. Maar er staan nog wel een aantal pareltjes op deze uitstekende cd, te beginnen met de blues- en soulelementen bevattende openingssong “How To Be Rich” en het jazzy “Never Alone”.

Verder vermengt de song “I Will Make It Up To You” enkele muziekstijlen zoals soul, funk en pop en krijgt saxofonist Ken Wenzel er als gastmuzikant een instrumentale hoofdrol in toebedeeld. De meest aanstekelijke song op deze cd is een melodieuze popballad die “Come On Out Tonight” als titel kreeg.

Jason Masi beschikt over een stem die ons heel geschikt lijkt om in het soulcircuit verder te gaan, maar de stijldiversiteit in de songs op dit album lijkt ons ook te willen aantonen dat hij nog geen definitieve keuze over de richting van zijn muzikale toekomst heeft gemaakt.

In zijn biografie vermeldt Jason Masi dat hij maar wat graag in de muzikale voetsporen van zijn idolen Damien Rice en James Morrison zou willen treden. Daar is hij volgens ons momenteel nog niet helemaal in geslaagd, maar dat deze artiest moderne en vlot in het gehoor liggende liedjes kan schrijven is wel duidelijk, getuige daarvan het zeer radiovriendelijke “Together & Happy”, de akoestische gitaarballad “Good Things” en de cd-afsluitende popsong “Amends”. Prima plaatje, dus.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video