GRAHAM BROWN BAND – GIVE & TAKE

De ‘Graham Brown Band’ is een Canadees kwartet uit Vancouver dat zijn hart en ziel verpand heeft aan het spelen van alt.country- en rootsrockmuziek. De centrale figuur bij deze groep is zanger, gitarist en tekstschrijver Graham Brown. Hij wordt in de studio en op het podium bijgestaan door gitarist en pianist Rob Blackburn, bassist John Werner en drummer Mark Gruft.

De in het Schotse Glasgow geboren maar in Canada opgegroeide Graham Brown zelf is een grote fan van zijn muzikale voorbeelden Bob Dylan, Steve Earle, Tom Petty en Neil Young. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de invloeden van deze muzieklegendes doorklinken in de songs die de ‘Graham Brown Band’ brengt op hun platen. Dat was al zo in 2008 op het album “Do What You Should” en ook in 2011 op hun laatstverschenen cd “Hiwatt’ die niet minder dan 18 rock & roll songs herbergde.

Die succesrijke lijn wordt nu ook doorgetrokken op de twaalf tracks die gebundeld werden op de onlangs op de markt gebrachte plaat “Give & Take”. Die nummers werden in één of maximaal twee takes opgenomen in de ‘Watershed Studios’ in Vancouver met Dave Meszaros en Graham Brown zelf als producers.

Helemaal bovenaan de tracklijst van “Give & Take” staat de swingende gitaarrocksong “Waiting”, gevolgd door de zeer melodieuze rockballad “Stand With Me” en een echte liefdesballad “When Your Heart Aches”. De countryrockstijl duikt dan weer op in het nummer “Trouble” en de klanken van een bluesrockgitaar domineren de song “Justice Done”.

Nog meer balladswerk krijgen we geserveerd in het akoestische nummer “Lie To Me” en ook in “Superfix” en in “By My Side” wordt het songtempo zachtjes onderdrukt. Het enthousiaste Hammondorgelspel van Rob Blackburn staat centraal in de excellente bluesrocker “Honey Road”. Het overwegend uit rocksongs bestaande album wordt daarna waardig afgesloten met de nummers “Feel Alright With You” en het door honky tonk pianospel een ragtime-sfeertje oproepende “Trestle Track”.

Als je een muzikant bent die al meer dan twintig volwaardige platen op de wereld heeft losgelaten, dan hoeven we de kwaliteit van dit nieuwe werk natuurlijk helemaal niet meer in twijfel te trekken. We kunnen dan ook beter rustig blijven afwachten en uitkijken naar alweer een nieuw album van de ‘Graham Brown Band’.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
GRAHAM BROWN BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Stomp Records

Distr.:PokeInThe Eye Publishing

video