ROLY PLATT - INSIDE OUT

Dan ben je 57 j geworden en dan pas acht je de tijd rijp om met een debuutalbum op de proppen te komen. Dat is exact wat de Canadese meester van de mondharmonica, Roly Platt, heeft gedaan! Nochtans is de man niet de eerste de beste en is hij genoegzaam bekend bij de liefhebbers van dit instrument. De man werd al verschillende keren genomineerd voor een Maple Blues Award als Harmonica Player Of The Year en speelde mee op twee dubbelplatina albums “World on Edge” (CD 1991) en” Smorgasbord” (CD 1979). Daarnaast heeft hij al tournees op zijn palmares met ondermeer MattMinglewood, Suzie Vinnick en Ronnie Hawkins en werd ook gevraagd voor Jingles van grote merken als Ford, Budweiser en Mc Donalds.

Op dit grotendeels instrumentale album is de man op de mondharmonica, nergens minder dan indrukwekkend te noemen. Op slechts enkele nummers wordt er beroep gedaan op de uitstekende zangtalenten van Steve Strongman en Jordan John. Verder valt er ook de zéér gesmaakte bijdrage van Lance Anderson te noteren, die naast de productie ook het toetsenwerk voor zijn rekening neemt. Als instrumentale hoogvlieger valt in ieder geval de sublieme versie van “Over The Rainbow” aan te stippen evenals het door Ray Charles bekend geraakte “Georgia On My Mind”. Maar evengoed gaat het er best stampend en swingend aan toe zoals bijvoorbeeld op Ray Charles’ “I Got A Woman” en beter nog op het door Platt zelf geschreven “Mad River”.

Het meest van al waren we toch onder de indruk van die briljante versie van James Taylor’s “Bartender Blues” met Jordan John die schittert als zanger. Evenzeer dienen we in die optiek het beklijvende bluesnummer “Ocean Of Tears” te vermelden. Geschreven door Platt en Strongman en die laatste maakt diepe indruk met zijn inlevende stem op dit nummer. En hier hebben we gelijk het tere punt van de plaat aangekaart. Laat er aub geen twijfel over bestaan , Platt is een meesterlijk muzikant. En we zouden ook de totale duur van 53 minuten toejuichen moesten er wat minder instrumentale nummers op staan. Dus voor de liefhebbers van de mondharmonica is dit een absolute aanrader, de anderen zullen meer inspanning moeten doen om het geheel te smaken.

Luc Meert

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video