PARKINGTON SISTERS – ME YOU US

Wellfleet is een dorpje in Barnstable County, Massachusetts waar volgens ‘Wikipedia’ amper 2750 mensen wonen. Dat is een interessant gegeven volgens ons, vooral omdat we hier in een biografie lezen dat de drie zusjes Sarah, Ariel en Rose Parkington bij deze kleine populatie behoren. ‘So what’ zult u misschien denken, ware het niet dat ‘The Parkington Sisters’ samen een zeer populair muzikaal trio vormen en ondertussen twee full cd’s op hun actief kunnen bijschrijven.

Ariel en Sarah spelen beiden op viool en Rose Parkington is de multi-instrumentaliste van de zussen omdat ze zowel het spelen op gitaar, piano als accordeon machtig is. Zingen doen ze alle drie en het liefst van al in perfecte harmonie. Dat deden ze voor het eerst op hun debuutalbum “Till Voices Wake Us” uit 2011 en ook nu weer op diens opvolger “Me You Us”.

Tussendoor leverden ze eind 2013 trouwens ook nog de zes songs tellende ep “Inside My Head” af en een uit vijf traditionele kerstliedjes samengestelde ep ‘ A Parkington Sisters’ Christmas”. Enkel het liedje “Inside My Head” uit die gelijknamige ep maakt deel uit van de tien nummers op de nieuwste cd “Me You Us”. We hebben hun enthousiaste live uitvoering van die song tijdens een radioshow ter kennismaking met de tussen 23 en 32 jaar variërende zussen op video bij deze recensie gevoegd.

U zult maar met veel moeite kunnen geloven dat ze de dochters zijn van een viool spelende progressieve rockmuzikant en een klassiek geschoolde gitariste en songschrijfster die bovenop dit trio ook nog twee jongere zussen en twee broers hebben geproduceerd.

Toch hebben ze in hun korte muzikale carrière al voorprogramma’s verzorgd voor o.a. Bruce Springsteen, Mavis Staples en de Amerikaanse Keltische punkrockers van ‘Dropkick Murphys’. Ze staan met hun tijdloze en frisse liedjes trouwens even zo enthousiast en energiek op een podium in één of andere rocktempel als in een klassieke concertzaal.

Niemand minder dan ‘The Black Keys’, Elvis Costello en Tom Waits’ producer en drummer Joel Hamilton nam net als bij hun debuutplaat de honneurs waar achter de knoppen in de opnamestudio voor dit album dat misschien wel voor de internationale doorbraak en erkenning van ‘The Parkington Sisters’ moet gaan zorgen.

Alle tien songs op deze plaat werden zowel qua tekst als muziek door de zingende zussen zelf gecomponeerd. Enkele titels van de door ons als beste tracks geselecteerde nummers zijn: “Plastic Islands”, “Cruel”, “Inside My Head”, “Fall To My Knees” en cd-afsluiter “Turn To The Sun” waarin een echte blazerssectie voor extra instrumentatie zorgt.

U zult het mij misschien niet nageven, maar ik heb oprecht genoten van dit erg leuke album “Me You Us” dat ‘The Parkington Sisters’ zeer professioneel en enthousiast hebben opgenomen. Daarom beloof ik dan ook plechtig dat, indien deze ook nog mooi ogende dames ooit naar Europa en de Benelux zouden afzakken voor een optreden, ondergetekende zeker tussen het aanwezige publiek zal terug te vinden zijn.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video