DELTA SPIRIT – INTO THE WIDE

De Amerikaanse indie rockgroep ‘Delta Spirit’ bestaat uit vijf Californische jongens die samen muziek begonnen te spelen in 2005 en zeven jaar later samen verhuisden naar Brooklyn, New York. Hun in een hut in de bergen van San Diego opgenomen debuutplaat “Ode To Sunshine” dateert al van eind 2007 en werd in 2009 gevolgd door “History From Below” en het simpelweg naar de groepsnaam vernoemde “Delta Spirit” in 2012.

Met “Into The Wide” zijn leadzanger-gitarist Matthew Vasquez, toetsenist Kelly Winrich, gitarist William McLaren, bassist Jonathan Jameson en drummer Brandon Young dus aan hun vierde studioalbum toe. Onze eerste conclusie na de beluistering van deze overigens uitstekende plaat luidt dat ‘Delta Spirit’ met hun nieuwe songs nog meer dan ooit tevoren is opgeschoven in de richting van die andere Amerikaanse toprockgroep ‘The Killers’ uit Las Vegas.

Deze formatie heeft zich intussen trouwens een zeer stevige live reputatie uit gebouwd met hun energieke en van ritmiek overlopende shows. Dat ze ook formidabele songs kunnen schrijven bewijzen de heren van ‘Delta Spirit’ nog maar eens op deze twaalf nummers tellende cd. De eerste single “Push It” (zie video) is zo’n pure parel, maar er staan minstens nog vijf à zes hits op dit album.

Onze tips om als volgende singles van ‘Delta Spirit’ op de markt te worden gebracht zijn de dynamische garagerocksong “Live On”, de geweldig mooie, sfeervolle albumtiteltrack “Into The Wide” en de meest aan ‘The Killers’-schatplichtige songs “For My Enemy” en “Patriarch”. Verder is het mateloos genieten van de popballads “Take Shelter” en anti-oorlogslied “War Machine” of het als pianoballad gebrachte epische slotnummer “The Wreck”, een muzikale en intimistische liefdesbrief van Matthew Vasquez aan zijn vrouwtje Marthe.

“Into The Wide” werd geproduceerd door Ben Allen die eerder ook al productiewerk deed voor o.a. ‘Animal Collective’ en ‘Deerhunter’. Het is niet alleen de vierde, maar zeker ook de mooiste plaat van ‘Delta Spirit’ tot op de dag van vandaag. We willen deze cd dan ook warm aanbevelen aan de liefhebbers van melodieuze en soms ook wel wat melancholische indie rockmuziek.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dualtone

video